Αρνείται τις κατηγορίες το στέλεχος της Χ.Α., αναζητούνται τρεις

Αρνείται τις κατηγορίες το στέλεχος της Χ.Α., αναζητούνται τρεις

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο πήρε από τον 14ο τακτικό ανακριτή ο 42χρονος, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που κατηγορείται για την άγρια επίθεση σε βάρος φοιτητή στους Αμπελόκηπους το απόγευμα της Παρασκευής. Η προθεσμία δόθηκε γιατί βασικά έγγραφα δεν ήταν στη δικογραφία, όπως η ιατροδικαστική έκθεση. Ο 42χρονος κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και οδηγήθηκε στον ανακριτή υπό τα χειροκροτήματα οπαδών της Χρυσής Αυγής, που ήταν στα δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης, φωνάζοντας συνθήματα «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», «θα καταρρεύσει η σκευωρία» κ.λπ.

Ο 42χρονος αρνείται την κατηγορία και αποδίδει τη δίωξή του σε σκευωρία. Φέρεται να είναι υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων του κόμματος της Χρυσής Αυγής, και στο παρελθόν να είχε προσληφθεί ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή. Επίσης, φέρεται να είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στην περιοχή των Αμπελοκήπων, κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Συνελήφθη στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου χάρη σε μαρτυρίες αυτοπτών, που τον υπέδειξαν ως τον έναν από τους δράστες του ξυλοδαρμού του 24χρονου σπουδαστή. Πάνω από τρία άτομα ήταν μάρτυρες του περιστατικού. Ολοι τους ζουν στη γειτονιά και φέρονται να αναγνώρισαν στο πρόσωπο του 42χρονου τον έναν από τους άνδρες που ξυλοκόπησαν μέχρι αναισθησίας τον νεαρό. Δύο γυναίκες που μένουν στην οδό Παπαδά και τα γύρω στενά είδαν το συμβάν και ειδοποίησαν την Αμεση Δράση και το ΕΚΑΒ. Κατά πληροφορίες, στα τηλεφωνήματά τους έκαναν αναφορά σε «χρυσαυγίτες», ωστόσο αργότερα, αρνήθηκαν να δώσουν ένορκη κατάθεση στην ΕΛ.ΑΣ. φοβούμενες πιθανά αντίποινα.

Αντιθέτως, μαρτυρία-κλειδί θεωρείται αυτή ενός άνδρα, που δέχτηκε να καταθέσει ενόρκως, κατονομάζοντας τον συλληφθέντα. Μάλιστα, το πρωί του Σαββάτου κλήθηκε να πάει στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου κρατούνταν ο 42χρονος και τον αναγνώρισε ανεπιφύλακτα ως τον έναν από τους δράστες της επίθεσης. Ο 42χρονος πάντως φέρεται να υποστηρίζει ότι είχε διαπληκτισθεί με τον μάρτυρα πρόσφατα στην καφετέριά του, επιχειρώντας έτσι να αποδυναμώσει την αξιοπιστία του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στο συμβάν πλην του 42χρονου πήραν μέρος ακόμα τρία άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Μετά την επίθεση φέρονται να διέφυγαν από το σημείο ο ένας πεζός και οι υπόλοιποι με «παπάκι». Η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που έχει την ευθύνη της έρευνας προσπαθεί να τους ταυτοποιήσει με βάση βίντεο από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στην περιοχή και ενδέχεται να έχουν καταγράψει κινήσεις τους πριν ή μετά τον ξυλοδαρμό. Μάλιστα, σε κοντινό σημείο λειτουργεί υποκατάστημα τράπεζας που διαθέτει εξωτερικές κάμερες ασφαλείας. Το υλικό που έχουν καταγράψει αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή