Εορταστικό ωράριο από την Κυριακή

Εορταστικό ωράριο από την Κυριακή

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εορταστικούς ρυθμούς θα κινείται από την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου η αγορά, καθώς τίθεται σε εφαρμογή το εορταστικό, συνεχές ωράριο των εμπορικών καταστημάτων. Κατ’ αρχάς την ερχόμενη Κυριακή, όπως έχει καθιερωθεί από το 2013, τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να λειτουργούν από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. Τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου τα καταστήματα επιτρέπεται να ανοίξουν μετά τη 1 μ.μ. και να κλείσουν στις 9 μ.μ. Το Μεγάλο Σάββατο τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου, καθώς και τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με εγκύκλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) προς τα μέλη της, διαφοροποίηση σε σχέση με το ωράριο μπορεί να υπάρξει μόνο στην περίπτωση της Μεγάλης Παρασκευής. Η εξαίρεση μπορεί να εισαχθεί μόνο με απόφαση του οικείου δήμου, στον οποίο οφείλει να απευθυνθεί ο τοπικός εμπορικός σύλλογος εάν επιθυμεί διαφορετικό ωράριο για τη Μεγάλη Παρασκευή, αφού όμως πρώτα παράσχει τη γνώμη της η τοπική οργάνωση των εργαζομένων και εφόσον αυτό επιβάλλεται από τις τοπικές συνθήκες της περιοχής του. Στην ίδια εγκύκλιο η ΕΣΕΕ ενημερώνει τους εμπόρους και για την καταβολή του δώρου Πάσχα στους εργαζομένους. Προϋπόθεση καταβολής του δώρου είναι η ύπαρξη εργασιακής σχέσεως του μισθωτού από την αρχή του έτους. Η καταβολή του δώρου γίνεται μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή