Στους ΟΤΑ οι αδρανείς χώροι των λιμανιών

Στους ΟΤΑ οι αδρανείς χώροι των λιμανιών

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξαγγελία ότι με νομοθετική ρύθμιση θα συνεχιστεί η απόδοση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χώρων που δεν αξιοποιούνται για λιμενική χρήση και έχουν εξαιρεθεί από τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του ΟΛΠ έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι πρόκειται για χερσαίες εκτάσεις που δεν εντάσσονται στα σχέδια ανάπτυξης των λιμένων και μπορούν να αξιοποιηθούν από τις τοπικές κοινωνίες. Οπως είπε, αυτό έχει ήδη ξεκινήσει και προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό σε διάφορα λιμάνια και δήμους όπως η Καβάλα, η Ηγουμενίτσα η Πάτρα.

Ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε επίσης ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη Δημόσια Αρχή Λιμένος, η οποία έχει αρμοδιότητα για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η επιλογή των προσώπων για τη στελέχωσή της. Για την πολιτιστική ακτή του Πειραιά, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι η ηγεσία του υπουργείου υποστηρίζει σταθερά την αξιοποίηση όλου αυτού του χώρου. Ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, από την πλευρά του, ανέφερε πως η Γενική Γραμματεία Λιμένων έχει επεξεργαστεί σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για την απόδοση των χώρων αυτών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Απομένει να διευκρινιστεί επακριβώς ποιους χώρους θα πάρει κάθε δήμος. Για να γίνει αυτό, οι δήμοι θα πρέπει να απαντήσουν στο email που τους έχει στείλει η ΓΓΛΛΠΝΕ με τους σχετικούς χάρτες, ώστε να γίνει η ακριβής περιγραφή τους στο σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή