Παραδόθηκαν πατέρας και γιος για τον φόνο στα Ανώγεια

Παραδόθηκαν πατέρας και γιος για τον φόνο στα Ανώγεια

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΕΘΥΜΝΟ. Παραδόθηκαν χθες το πρωί στην περιοχή των Σισσών και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου ο 54χρονος φερόμενος ως δράστης του φονικού, που συγκλόνισε τα Ανώγεια, και ο 21 ετών γιος του. Ο εισαγγελέας ήδη έχει απαγγείλει και στους δύο τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από κοινού, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροήν από κοινού, της παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Οι κατηγορίες δεν προσωποποιήθηκαν για τον καθένα χωριστά, επειδή δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος από τους δύο είναι ο δράστης, ωστόσο και οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στα κρατητήρια του Ρεθύμνου όπου και θα παραμείνουν μέχρι σήμερα το πρωί, οπότε και στις 11 θα απολογηθούν στον ανακριτή Ρεθύμνου. Οι κατηγορίες αναμένεται να χωριστούν και να προσωποποιηθούν σήμερα κατά την ανάκριση.

Η παράδοση των δύο ανδρών έγινε με όλους τους άγραφους κανόνες που προβλέπονται γι’ αυτή τη διαδικασία και ύστερα από μαραθώνιο διαπραγματεύσεων με την αστυνομία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητά τους και να μην υπάρξει κίνδυνος αντεκδίκησης εκ μέρους των συγγενών του θύματος. Ωστόσο, τόσο στα δικαστήρια όσο και στο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου βρίσκονταν από νωρίς το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης συγγενείς όχι μόνο από την πλευρά των φερόμενων δραστών αλλά και του θύματος, του 23χρονου Μανόλη Στρατάκη, που ένας πυροβολισμός την περασμένη Κυριακή τού στοίχισε τη ζωή και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και τα Ανώγεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα έως τώρα στοιχεία έχει προκύψει πως ανήμερα των Βαΐων σε αγροτική περιοχή έξω από τα Ανώγεια συναντήθηκαν μέλη των δύο συγγενικών οικογενειών και συγκεκριμένα ο 54χρονος με τον γιο του και ο 23χρονος με δύο αδέλφια του. Οι δύο οικογένειες κτηνοτρόφων, με κτηματικές διαφορές από το παρελθόν, φαίνεται πως διαπληκτίστηκαν και κάποια στιγμή βγήκαν όπλα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα από πυροβολισμό ο 23χρονος Μανόλης Στρατάκης. Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το τι ακριβώς συνέβη, ποιος ή ποιοι πυροβόλησαν και κυρίως από ποιο όπλο προήλθε ο θάνατος του 23χρονου, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως στο σημείο της αιματηρής συμπλοκής βρέθηκαν κάλυκες από τρία διαφορετικά όπλα. Μέχρι στιγμής ο 54χρονος φέρεται να έχει πάρει την ευθύνη του πυροβολισμού εις βάρος του 23χρονου.

Οι δικηγόροι τους Διονύσης Βέρας και Γιώργος Κοκοσάλης σε δηλώσεις τους έκαναν λόγο για ένα τραγικό περιστατικό και ζήτησαν να πέσουν οι τόνοι και να ηρεμήσουν τα πνεύματα για το καλό και των δύο οικογενειών. Για την αποφυγή βεντέτας οι αστυνομικές αρχές έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα Ανώγεια και την ευρύτερη περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή