ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαδικτυακή πλατφόρμα από μαθητές της Θεσσαλονίκης

diadiktyaki-platforma-apo-mathites-tis-thessalonikis-2187224

Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διαγωνισμός για τη βράβευση της «Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2016-2017».

Ο πανελλαδικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Κέντρο Πολιτισμού, «Ελληνικός Κόσμος» στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Μεταξύ των διαγωνιζομένων που προκρίθηκαν είναι και οι μαθητές της A΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, στη Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές με τους καθηγητές τους δημιούργησαν μια πρωτοποριακή διαδικτυακή, εικονική πλατφόρμα, με τον τίτλο «My Education».

Κεντρική ιδέα αυτής της εικονικής επιχείρησης είναι η αναζήτηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών φορέων στην Ελλάδα και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Παρέχεται επίσης στους εκπαιδευτικούς φορείς η δυνατότητα της προβολής και το πλεονέκτημα της σύγκρισης, με χρέωση ανά (byte), για τις πληροφορίες που δημοσιεύονται, άμεσα και εύχρηστα σε ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν την ιδανική επιλογή. Ο Όμιλος PeopleCert, αναγνωρίζοντας αυτή την καινοτόμο ιδέα και το πρώιμο επιχειρηματικό δαιμόνιο των παιδιών, όχι μόνον επέλεξε να γίνει χορηγός και να στηρίξει ολόψυχα τους δημιουργούς της, αλλά προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, εξετάζοντας σοβαρά το ενδεχόμενο συνεργασίας, σε αληθινό αυτή τη φορά επιχειρηματικό πεδίο, με τη μαθητική ομάδα. Και μάλιστα με την πιθανότητα να υλοποιηθεί αυτή η συνέργεια στις περισσότερες χώρες, στις οποίες η PeopleCert δραστηριοποιείται. H PeopleCert έχει στο ενεργητικό της 4.5 εκ. εξετάσεις σε 165 χώρες και σε 25 γλώσσες σε περισσότερα από δέκα χιλιάδες εξεταστικά κέντρα.