ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Nύχτα επεισοδίων σε hot spot στη Χίο

Nύχτα επεισοδίων σε hot spot στη Χίο

Εκτεταμένα επεισόδια, με τουλάχιστον έξι τραυματίες και δώδεκα προσαγωγές, ξεκίνησαν περί τις 8 το βράδυ της Πέμπτης,στην ΒΙΑΛ και στην Σούδα, ενώ μέχρι αργά το βράδυ αστυνομικές δυνάμεις παρέμεναν σε πλήρη ανάπτυξη και στις δύο δομές.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ στο hot spot της ΒΙΑΛ και στην πραγματικότητα ήταν συνέχεια των χθεσινών, μεταξύ Αφγανών και αραβόφωνων, κυρίως Σύριων.

Η είδηση των επεισοδίων, όπως αναφέρει ο ιστότοπος astraparis.gr, έφτασε στην πόλη της Χίου και ειδικότερα στον καταυλισμό της Σούδας, όπου αμέσως άρχισε η κινητοποίηση ομάδων αραβόφωνων, που προσπάθησαν να κινηθούν προς την ΒΙΑΛ, αλλά χωρίς μεταφορικά μέσα, με τα πόδια.

Στην διάρκεια των επεισοδίων στην πόλη τραυματίσθηκε με μαχαίρι στο πόδι ένας Σύριος, ενώ λίγο πριν τις 10 το βράδυ έγινε γνωστός και δεύτερος τραυματισμός στην πλάτη με μαχαίρι ενός ατόμου, ο οποίος κατευθύνετο προς το νοσοκομείο Χίου. Ο ίδιος δε εδήλωσε στους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο ότι αναγνωρίζει τους δράστες της εναντίον του επίθεσης.