Προφυλακίστηκε ο δράστης της ομηρίας στον ΟΚΑΝΑ

Προφυλακίστηκε ο δράστης της ομηρίας στον ΟΚΑΝΑ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΑΝΙΑ. Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο 43χρονος ιδιοκτήτης περιπτέρου ο οποίος προκάλεσε την περασμένη Δευτέρα το πολύωρο θρίλερ στη μονάδα του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά. Οπως είπε ο συνήγορός του κ. Γιώργος Περράκης, ο 43χρονος έχει μετανιώσει για τα όσα έγιναν, καθώς δεν ήθελε να βλάψει κάποιον, και ότι η προσωρινή κράτησή του σχετίζεται με τη βαρύτητα των κατηγοριών που του απαγγέλθηκαν, δηλαδή απόπειρες ανθρωποκτονίας, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, αρπαγής και διακεκριμένων φθορών.

Σύμφωνα με τον κ. Περράκη, η κατάσταση της ψυχικής υγείας του 43χρονου είναι βεβαρημένη, καθώς ο κατηγορούμενος εκτός από την τοξικομανία έχει υψηλό ποσοστό μόνιμης αναπηρίας. Ομως ο βασικός λόγος για τις πράξεις του την περασμένη Δευτέρα ήταν η κατάσταση απελπισίας στην οποία είχε περιέλθει, εξαιτίας του ότι θα κατεδαφιζόταν το περίπτερο, το οποίο είναι και το μοναδικό μέσον βιοπορισμού του ιδίου και της επταμελούς οικογένειάς του.

Ο κ. Περράκης είπε ότι ο κατηγορούμενος δεν πυροβόλησε ποτέ εναντίον των αστυνομικών, παρά μόνο για να ανοίξει την πόρτα της μονάδας του ΟΚΑΝΑ.

Ο 43χρονος μετά την απολογία του οδηγήθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα «Κρήτη 1» στην Αγιά.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα εισέβαλε ένοπλος στην μονάδα υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά και, αφού για περίπου 6,5 ώρες κράτησε εγκλωβισμένες τρεις υπαλλήλους, πείστηκε τελικά να παραδοθεί στους αστυνομικούς που τον είχαν πολιορκήσει.

Απολογείται ο Ρουμάνος

Στην ανακρίτρια Χανίων θα οδηγηθεί σήμερα ο 54χρονος Ρουμάνος ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο του 42χρονου ομοεθνούς του σε σπίτι στο κέντρο των Χανίων. Οι δύο άνδρες, με αφορμή κάποια παραπήγματα από τσίγκο και έναν φράχτη που είχαν στήσει στην πίσω πλευρά του σπιτιού, λογομάχησαν και πιάστηκαν στα χέρια καταφέροντας χτυπήματα ο ένας στον άλλο. Στη συνέχεια, ο δράστης έδεσε το θύμα με καλώδιο απλώστρας στον κορμό μιας λεμονιάς και ειδοποίησε την αστυνομία. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο θάνατος του 42χρονου Ρουμάνου προήλθε από στραγγαλισμό από βρόγχο στον τράχηλο. Παράλληλα το θύμα έφερε στο σώμα πολλές θλαστικές κακώσεις που προήλθαν από πάλη, όμως κανένα από τα χτυπήματα δεν ήταν θανατηφόρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή