ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες και την Πέμπτη η Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες και την Πέμπτη η Θεσσαλονίκη

Συνεχίζουν και αύριο, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ «μέχρι να δούμε μια θετική κίνηση από τη διοίκηση του οργανισμού σε ό,τι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ», όπως είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Διευκρίνισε ότι καθημερινά οι εργαζόμενοι στον οργανισμό θα συνεδριάζουν, προκειμένου να ανανεώνουν την απόφασή τους, αναφορικά με τις κινητοποιήσεις τους.

Υπενθυμίζεται, ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ είναι απλήρωτοι δύο μήνες, Μάρτιο και Απρίλιο, ενώ εκκρεμεί η καταβολή μέρους από το δώρο του Πάσχα.

Θέμα ημερών η πληρωμή των εργαζομένων

«Αύριο θα καταθέσω την απόφαση της Διαιτησίας για τα 4,6 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα ως ενέχυρο για να λάβει ο οργανισμός δάνειο ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το μισθό Μαρτίου και να εξοφληθούν για το δώρο του Πάσχα», επισήμανε, μιλώντας, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης προσθέτοντας: «εκτιμώ ότι η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους του οργανισμού είναι θέμα ημερών»