ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαράζ κλοπών ιατρικού εξοπλισμού από νοσοκομεία

Μπαράζ κλοπών ιατρικού εξοπλισμού από νοσοκομεία

Διαστάσεις… επιδημίας έχουν λάβει οι κλοπές ιατρικού εξοπλισμού από δημόσια νοσοκομεία της χώρας, σε συνέχεια της κλοπής που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Άγιο Σάββα.

Αυτή τη φορά πρόκειται για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας από τα οποία φαίνεται ότι πέρασε η σπείρα που κλέβει πανάκριβο ιατρικό εξοπλισμό.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Κυριακής, στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, εργαζόμενος είδε άγνωστο άνδρα να σπάει το τζάμι να απομακρύνεται από τη γαστρεντερολογική κλινική με έναν σάκο στην πλάτη.

Όπως διαπιστώθηκε λίγη ώρα αργότερα από την κλινική είχαν κλαπεί δύο γαστροσκόπια συνολικής αξίας 30.000 ευρώ.

Επίσης, τα ξημερώματα της Δευτέρας, κλάπηκαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας δύο γαστροσκόπια και δύο κολονοσκόπια.

Μήνυση κατ' αγνώστων κατέθεσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Νάνος, ενώ αποφάσισε τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την κλοπή δύο κολονοσκόπιων και δύο γαστροσκόπιων από το Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής του νοσοκομείου.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η διοίκηση τονίζει πως το κόστος των κλεμμένων υπολογίζεται τελικά στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ.

Πέραν της οικονομικής ζημιάς, πρόβλημα εντοπίζεται και στα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών που ακυρώθηκαν για σήμερα και αύριο, ενώ από τη διοίκηση εξετάζονται τρόποι για την επίλυση του προβλήματος.

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου κλήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Λάρισας για να επιληφθεί της υπόθεσης και είναι σε εξέλιξη η προανάκριση που διενεργείται.

Παράλληλα σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της Λαμίας, οι γιατροί που πήγαν να ανοίξουν το γαστρεντερολογικό αλλά και το βρογχολογικό εργαστήριο στον 4ο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας διαπίστωσαν ότι τα ειδικά μηχανήματα έχουν κάνει «φτερά». Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχουν κλαπεί 4 διαγνωστικά μηχανήματα, δυο κολονοσκόπια, ένα βρογχοσκοπικό και ένα γαστροσκοπικό μηχάνημα. Ειδικά το βρογχοσκόπιο είναι καινούργιο και λειτούργησε πριν από 5 μήνες για πρώτη φορά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα ωστόσο αυτή την ώρα γίνεται καταμέτρηση για να εντοπιστεί ο ιατρικός εξοπλισμός που λείπει και να υπολογιστεί η αξία του η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι πάνω από 100.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είχαν καλή πληροφόρηση και για το σημείο όπου ήταν τα μηχανήματα αλλά και για τους τρόπους πρόσβασης στους χώρους.

(Πηγή: ΣΚΑΙ, ΑΠΕ – ΜΠΕ)