Taxibeat στα αραβικά, για ασφαλή μεταφορά προσφύγων

Taxibeat στα αραβικά, για ασφαλή μεταφορά προσφύγων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εφαρμογή Taxibeat διατίθεται τώρα και στα αραβικά, με πρωτοβουλία της εταιρείας σε συνεργασία με την ActionAid, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής μεταφορά των προσφύγων και ιδιαίτερα των γυναικών από και προς τα camps οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Σύμφωνα με την ActionAid, πολλοί από τους ανθρώπους που διαμένουν στο Σχιστό και στον Σκαραμαγκά χρησιμοποιούν ταξί για τις μετακινήσεις τους αλλά, όπως έχουν δηλώσει, αισθάνονται ανασφαλείς και συχνά πέφτουν θύματα κερδοσκοπίας. Ειδικά οι γυναίκες αισθάνονται ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια καθώς συνήθως έχουν μαζί τους μικρά παιδιά και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τους οδηγούς λόγω γλώσσας.

Για τον λόγο αυτό η ActionAid (διεθνής, ανεξάρτητη, οργάνωση που στηρίζει τους ασθενέστερους) πρότεινε στην Taxibeat να βοηθήσει έτσι ώστε να βρεθεί τρόπος ασφαλούς μετακίνησης για τους πρόσφυγες.

«Για να τους παρέχουν λοιπόν εύκολη, άμεση και, κυρίως, ασφαλή μετακίνηση, η Taxibeat και η ΑctionAid μετέφρασαν την iOS και την Android σχετική εφαρμογή και στα αραβικά. Με τον τρόπο αυτό, οι πρόσφυγες που διαθέτουν smartphone μπορούν πολύ εύκολα να καλέσουν ταξί μέσω της Taxibeat εφαρμογής ξεπερνώντας τη δυσκολία της γλώσσας», αναφέρουν οι δύο εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της εφαρμογής Taxibeat οι χρήστες μπορούν να εντοπίσουν ένα μεγάλο αριθμό οδηγών, διαθέσιμων 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, και να τους καλέσουν επιλέγοντας ποιoν συγκεκριμένα θέλουν να τους μεταφέρει.

Μέσα στο 2017 το Taxibeat θα ενοποιηθεί με την πλατφόρμα της mytaxi και θα μετονομαστεί σε mytaxi.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή