ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέσσερις Κολομβιανοί οι δράστες της κλοπής ιατρικών μηχανημάτων από νοσοκομεία

tesseris-kolomvianoi-oi-drastes-tis-klopis-iatrikon-michanimaton-apo-nosokomeia-2193779

Τέσσερις Κολομβιανοί, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί από τις αρχές οι τρεις, ηλικίας 20, 37 και 50 ετών, είναι οι δράστες της κλοπής ιατρικών μηχανημάτων από τα νοσοκομεία Αγιος Σάββας, Λάρισας, Λαμίας και Βόλου.

Την πολύκροτη υπόθεση εξιχνίασε ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ, σε συνεργασία με την αστυνομία της Κολομβίας, αλλά και διεθνείς αστυνομικές αρχές.

Τα μέλη της σπείρας έχουν εμπλακεί σε παρόμοια περιστατικά σε Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Τσεχία, Ολλανδία, Κροατία, Γαλλία και άλλες χώρες, ενώ, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για μετακινούμενες οργανωμένες ομάδες που δρουν κατ΄ εντολή των Κολομβιανών καρτέλ. Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι δράστες συνήθιζαν να εισέρχονται ως τουρίστες σε ξένες χώρες, όπου εντόπιζαν και παρακολουθούσαν γαστρεντερολογικές κλινικές και προχωρούσαν σε διαρρήξεις.

Στην Ελλάδα εισήλθαν από την Τουρκία με πλαστά έγγραφα πορτογαλικών αρχών, νοίκιασαν διαμέρισμα στην Αθήνα και στη συνέχεια προέβησαν στις κλοπές των μηχανημάτων από τα προαναφερθέντα νοσοκομεία.

Τα μέλη της σπείρας έστελναν τον εξοπλισμό με δέματα στην Κολομβία, μέσω εταιρίας διεθνών μεταφορών. Ένα εκ των δεμάτων αυτών εντοπίστηκε από τις κολομβιανές αρχές και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τέσσερα ενδοσκόπια, δύο εκ των οποίων είχαν κλαπεί από το «Αγιο Σάββα» και δύο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

tesseris-kolomvianoi-oi-drastes-tis-klopis-iatrikon-michanimaton-apo-nosokomeia0

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την ταυτοποίηση και επιπλέον δραστών, καθώς και για τον εντοπισμό των υπολοίπων αφαιρεθέντων αντικειμένων.