ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης: Η ασφάλεια πρώτη υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας

mhtsotakhs-thumb-large

Τη βαθιά του θλίψη για τον χαμό του μικρού μαθητή στο Μενίδι, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εκφράζω ως γονιός, ως πολίτης, ως πολιτικός, τη βαθιά μου θλίψη για το τραγικό αυτό περιστατικό» δήλωσε συγκεκριμένα, μιλώντας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος για την έξαρση της εγκληματικότητας και την κατάσταση στην Δυτική Αττική.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι βουλευτές Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος και Αθανάσιος Μπούρας, καθώς και οι δύο τελευταίοι διατελέσαντες υπουργοί Δημοσίας Τάξης επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας και Βασίλης Κικίλιας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως κατά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατά το παρελθόν, είχε επισημάνει την τραγική υποστελέχωση του.
 
«Έχουμε αναδείξει τα θέματα ασφάλειας ως κεντρική πολιτική προτεραιότητα της ΝΔ, έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στα προβλήματα που υπάρχουν στην Δυτική Αττική, αναφερόμενοι και στον Δήμο Αχαρνών, ως παράδειγμα Δήμου που υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές. Θα επιμείνουμε στην σημασία να αναδεικνύουμε αυτά τα θέματα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως για τη ΝΔ η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθέριας. «Είναι η πρώτη υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας προς τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αχαρνών, Γ. Κασσαβός, έκανε λόγο για θέμα ανασφάλειας στην περιοχή και ζήτησε τη στήριξη του προέδρου της ΝΔ για να επανέλθει το αίσθημα της ασφάλειας. Το θέμα απασχόλησε και την πρωινή σύσκεψη του κ.Μητσοτάκη με τους στενούς του συνεργάτες, στους οποίους επανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, την πάγια θέση του ότι ο σεβασμός στο νόμο και την τάξη αποτελεί βασική προτεραιότητα για την αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, πηγές της ΝΔ υπενθυμίζουν τις πρωτοβουλίες του προέδρου του κόμματος για τα θέματα ασφάλειας και συγκεκριμένα:

– Στις 20 Απριλίου 2016, προκάλεσε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, στην διάρκεια της οποίας επεσήμανε την έξαρση της εγκληματικότητας και τις ευθύνες της κυβέρνησης.

– Στις 16 Ιουνίου του 2016, μετέβη στο Μενίδι όπου επισκέφθηκε τον δήμαρχο και το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης. Επεσήμανε την έλλειψη επαρκούς αστυνομικού προσωπικού, υπογράμμισε τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εγκληματικότητα και τόνισε ότι η κατάσταση αυτή «δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας στους πολίτες».

– Στις 17 Φεβρουαρίου 2017, με επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε στην ώρα του πρωθυπουργού υπογράμμισε την έξαρση της εγκληματικότητας, αναφέρθηκε στο «άβατο» των Εξαρχείων και πρόσθεσε ότι «ανάλογα φαινόμενα υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, στο Ζεφύρι, τις Αχαρνές, στον Ασπρόπυργο». Αντί άλλης απάντησης, όμως, στην συζήτηση αυτή, ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι «το θέμα δεν είναι επίκαιρο» τονίζουν χαρακτηριστικά στη ΝΔ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)