ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας οι Πανελλαδικές στη Λέσβο

a8hna--pane--2-thumb-large--2

Την αναβολή των Πανελλαδικών εξετάσεων μέχρι νεωτέρας, αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, μετά την κήρυξη της νήσου Λέσβου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Το χρονοδιάγραμμα επανάληψης των Πανελλαδικών Εξετάσεων των μαθημάτων που θα πραγματοποιήθούν θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπουργείο. 

Αναλυτικά: 

Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. συνυπολογίζοντας

Α) την κήρυξη  της  Λέσβου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης,

Β) τις ιδιαίτερες συνθήκες που προέκυψαν στην Λέσβο λόγω της σεισμικής δραστηριότητας,

Γ) την αναβολή των Πανελλαδικών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ στις 13-6-2017, στα ΓΕΛ της Λέσβου, Χίου Οινουσσών και Ψαρρών  στις 14-6-2017 βάσει απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων,

Δ) την καταλληλότητα των εξεταστικών κέντρων της Χίου που διαπιστώθηκε κατόπιν αυτοψίας σύμφωνα με το  υπ΄ αριθμ. πρωτ. 20108/13-6-2017 έγγραφο του Δήμου Χίου, αναβάλλει, μέχρι νεωτέρας, τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στα εξεταστικά κέντρα Λέσβου.

Οι εξετάσεις στα υπόλοιπα εξεταστικά κέντρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  Βορείου Αιγαίου,  δηλ., αυτά της Λήμνου, Αγίου Ευστρατίου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρρών  συνεχίζονται κανονικά από αύριο 15-6-2017.

Το χρονοδιάγραμμα επανάληψης των Πανελλαδικών Εξετάσεων  των μαθημάτων που δεν πραγματοποιήθηκαν θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό.