ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Εξωτερικών Ισραήλ: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο Χίου

yp-exoterikon-israil-dorea-iatrikoy-exoplismoy-sto-nosokomeio-chioy-2197053

Τη Χίο θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη, η pρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν-'Αμπα προκειμένου να παραστεί στην τελετή παράδοσης ιατρικού εξοπλισμού, στο Νοσοκομείο και σε Ιατρικό Κέντρο του νησιού.

Ο εξοπλισμός, τελευταίας τεχνολογίας, δόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου και στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Πυργίου προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, των προσφύγων και των τουριστών.

Αποτελεί δε πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ και φέρει την ονομασία «βοηθώντας τους φίλους που βοηθούν».

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η παροχή βοήθειας στους Έλληνες των νησιών του ανατολικού Αιγαίου που διεξάγουν έναν θαρραλέο αγώνα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, της εισροής προσφύγων και της απώλειας εισοδήματος τα τελευταία χρόνια.

Επίσης και η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα αποφάσισε φέτος να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού της που προοριζόταν για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ, στις ανάγκες των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, προχωρώντας σε δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στη Χίο.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο της Χίου παρουσία του Δημάρχου Μανώλη Βουρνού, άλλων εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων καθώς και γιατρών και της Διευθύντριας του Νοσοκομείου Ελένης Κανταράκη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στη Χίο, η πρέσβης, θα έχει ξεχωριστή συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού, ενώ θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Συναγωγής της Χίου, το Ιατρικό Κέντρο Πυργίου, τα Μαστιχοχώρια και καταυλισμό προσφύγων.