Κατατέθηκε η τροπολογία για τους συμβασιούχους ΟΤΑ – τι προβλέπει

Κατατέθηκε η τροπολογία για τους συμβασιούχους ΟΤΑ – τι προβλέπει

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, με σκοπό να ψηφιστεί αύριο, Τρίτη η κυβερνητική τροπολογία για την αντιμετώπιση του ζητήματος με το προσωπικό καθαριότητας των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με αυτή, θα υπογραφούν νέες συμβάσεις για όσους τώρα εργάζονται ως συμβασιούχοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, εφόσον οι δήμαρχοι το επιλέξουν και διαθέτουν πιστώσεις, οι οποίες θα ισχύσουν το αργότερο έως τις 31/3/2018, διασφαλίζοντας έτσι την απασχόληση των συμβασιούχων για άλλους εννέα μήνες.

Παράλληλα, μέσα στον επόμενο μήνα θα κληθούν οι δήμαρχοι να καταθέσουν τα αιτήματά τους για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας, ανάλογα με τις ανάγκες τους και τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Στη συνέχεια προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, ενώ το όριο της ηλικίας αυξάνεται κατά 5 έτη (συνήθως το όριο ηλικίας είναι τα 45 έτη). Παράλληλα, θα προβλέπεται επιπλέον μοριοδότηση για όσους έχουν εργαστεί ως συμβασιούχοι στον τομέα της καθαριότητας.

Αναλυτικά η τροπολογία:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή