ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ρεύμα περιοχές της Αττικής – Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον καύσωνα εφαρμόζουν οι δήμοι

Χωρίς ρεύμα περιοχές της Αττικής – Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον καύσωνα εφαρμόζουν οι δήμοι

Χωρίς ρεύμα είναι από το απόγευμα μεγάλο μέρος των Δυτικών Προαστίων της Αττικής, λόγω βλάβης στο μετασχηματιστή στη Θηβών. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο Αιγάλεω και το Χαϊδάρι και ορισμένες γειτονιές του Περιστερίου, ενώ υπάρχουν αναφορές για μιρκοδιακοπές ρεύματος στην Πετρούπολη, στο Μενίδι και στη Νίκαια.

Νωρίτερα πάντως ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης διαβεβαίωσε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ότι η επιχείρηση είναι εξοπλισμένη απέναντι στον καύσωνα. Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι όλοι οι σταθμοί φυσικού αερίου της επιχείρησης θα λειτουργούν κανονικά, αλλά και οι λιγνιτικές μονάδες της βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ από σήμερα λειτουργούν και οι σταθμοί στο Αμύνταιο.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον καύσωνα έχουν θέσει σε εφαρμογή ο Δήμος Αθηναίων και άλλοι Δήμοι του λεκανοπέδιου. Ανοιχτές έως τις 20:00 το βραδύ σήμερα είναι οι εννέα κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων. Όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη μεταφορά σε κλιματιζόμενο χώρο, ατόμων που το έχουν ανάγκη. 

(Πηγή: ΣΚΑϊ)