Εκτροχιασμός εμπορικού τρένου στον Δομοκό

Εκτροχιασμός εμπορικού τρένου στον Δομοκό

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κλειστή» είναι από χθες η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του Δομοκού, μετά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας λίγο πριν από τον σταθμό της Καλλιπεύκης. Περίπου στις τρεις τα ξημερώματα, εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε λίγο προτού φτάσει στον σταθμό της Καλλιπεύκης.

Κατά πληροφορίες, το πρόβλημα ξεκίνησε από το πρώτο βαγόνι, το οποίο εκτροχιάστηκε και μάλιστα σε ανηφορικό τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής. Ο συρμός, ωστόσο, συνέχισε την πορεία του για περίπου τέσσερα χιλιόμετρα με το βαγόνι να είναι εκτός σιδηροτροχιάς, με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές βλάβες η σιδηροδρομική γραμμή. Εν συνεχεία, όταν η αμαξοστοιχία έφτασε σε κατηφορικό τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής, κοντά στον Δομοκό, εκτροχιάστηκαν άλλα δύο βαγόνια καθώς και η μηχανή.

Ηδη από χθες το πρωί, συνεργεία του ΟΣΕ βρίσκονται στην περιοχή. Αρχικό μέλημά τους είναι να επαναφέρουν και να ανασύρουν τη μηχανή και τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας, τα οποία εκτροχιάστηκαν, και εν συνεχεία να αποκαταστήσουν τις σοβαρές βλάβες που υπέστη η σιδηροδρομική γραμμή. Σύμφωνα, πάντως, με έμπειρους τεχνικούς του ΟΣΕ, είναι άγνωστο πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την αποκατάσταση της ζημιάς καθώς και για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής.

Από χθες τα ξημερώματα, μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, η σιδηροδρομική γραμμή παραμένει αποκλεισμένη, με αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες που κινούνται από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη να υποστούν ταλαιπωρία.

Ετσι, προς το παρόν οι επιβάτες, φτάνοντας στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λιανοκλαδίου, επιβιβάζονται σε λεωφορεία που τους μεταφέρουν στον Δομοκό (σ.σ. σταθμός Παλαιοφάρσαλα) και από εκεί επιβιβάζονται και πάλι στο τρένο προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Για τους επιβάτες που κινούνται από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, ακολουθείται αντίστροφη πορεία. Δηλαδή, αποβιβάζονται στον σταθμό του Δομοκού και εν συνεχεία επιβιβάζονται σε λεωφορείο που τους μεταφέρει μέχρι τον σταθμό του Λιανοκλαδίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή