Ενστάσεις για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές ενστάσεις για την προκήρυξη του υπουργείου Υγείας, που αφορά προσλήψεις 2.868 γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών επαγγελματιών Υγείας των Τοπικών Μονάδων Υγείας, εκφράζει η Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδος. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι υπάρχει ενδεχόμενο ακύρωσής της, «για παράβαση του νόμου, υπέρβαση της εξουσιοδοτικής διάταξης και παραβίαση της αρχής της ισότητας». Οπως αναφέρει η Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδος, το υπουργείο Υγείας με την προκήρυξη καθιερώνει ένα σαφές προβάδισμα υπέρ των νοσηλευτών της κατηγορίας ΠΕ, το οποίο ωστόσο δεν προκύπτει ούτε από τον νόμο για τη στελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας ούτε όμως και από τον νόμο που καθιερώνει τον επαγγελματικό τίτλο του νοσηλευτή, που αποδίδεται σε απόφοιτους πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Αντίθετα, στους όρους της προκήρυξης αναφέρεται ότι, στην περίπτωση που θέσεις της κατηγορίας ΠΕ κλάδου νοσηλευτικής δεν καλυφθούν από πτυχιούχους ΠΕ, θα καλυφθούν από πτυχιούχους κατηγορίας ΤΕ.

Επιπλέον, η ένωση τονίζει ότι ενώ ο πρόσφατος νόμος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις ΤΟΜΥ ορίζει ότι η προκήρυξη εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ, αυτό δεν προκύπτει από κάπου. Τέλος, επισημαίνει το εξής παράδοξο: ενώ στην προκήρυξη αναφέρεται ότι τα άτομα που θα προσληφθούν θα στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΠΕΔΥ, την ίδια ημέρα με την έκδοση της προκήρυξης ψηφίστηκε νόμος που καταργεί την ονομασία ΠΕΔΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT