Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και αστυνομία μετά την πυρκαγιά στο Αλσος Βεϊκου

Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και αστυνομία μετά την πυρκαγιά στο Αλσος Βεϊκου

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συναγερμό έχουν τεθεί Πυροσβεστική και αστυνομία, που εντείνουν την επιφυλακή στα περιαστικά δάση της Αττικής, μετά τη χθεσινή πυρκαγιά στο Άλσος Βεϊκου.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, εξετάζοντας όλες τις ενδείξεις, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση, ενώ σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Γαλατσίου επιχείρηση για τον καθαρισμό της περιοχής από σκουπίδια και άλλα αντικείμενα που ευνοούν το έργο επίδοξων εμπρηστών.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του ΠΣ, αντιστράτηγου Βασίλη Καπέλιου, κλιμάκια πυροσβεστών άρχισαν, ήδη, ελέγχους στα περιαστικά δάση για την καταγραφή της κατάστασης, προκειμένου να δώσουν κατευθύνσεις στους δήμους για μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών. Για το θέμα ενημερώνεται συνεχώς και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός του ΠΣ, η πυρκαγιά στο Άλσος Βεϊκου προβληματίζει γιατί είναι η δεύτερη μέσα σε πέντε ημέρες και η τρίτη μέσα στο φετινό καλοκαίρι, σχεδόν στο ίδιο σημείο. Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή, 4 Αυγούστου, εκδηλώθηκε πυρκαγια, η οποία, επίσης, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ η πρώτη φωτιά είχε εκδηλωθεί σε μικρή απόσταση, στο Γαλάτσι, πάλι στα όρια του Άλσους.

Η χθεσινή φωτιά ξεκίνησε εκεί από όπου είχε σταματήσει η προηγούμενη, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να τις σβήσουν λίγο πριν αγγίξουν στα δένδρα, αλλά και σε μικρή απόσταση από τα σπίτια της Φιλοθέης όπου οδηγούσε τις φλόγες ο αέρας. Και οι δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε χώρο με σκουπίδια, όπου κάποιοι είχαν πετάξει πολλά ελαστικά, τα οποία άρπαξαν φωτιά.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, οι οποίοι μετέβησαν σήμερα το πρωί στον τόπο της πυρκαγιάς, διαπίστωσαν, επίσης, ότι υπήρχε αυτοσχέδια πίστα μότο κρος με πολλά ελαστικά αυτοκινήτων και μεγάλων μηχανημάτων, που θεωρούνται επικίνδυνα, καθώς, εκτός των άλλων, κάποιοι τα καίνε για να πάρουν από μέσα τον χαλκό που περιέχουν.

Σημειώνεται, ότι στο Άλσος έχει γίνει αποψίλωση από τα ξερά χόρτα, αλλά για προληπτικούς λόγους οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής ζήτησαν και πραγματοποιήθηκε από τον δήμο καθαρισμός της περιοχής από όλα τα επικίνδυνα υλικά.

Με αφορμή και τη δεύτερη πυρκαγιά χθες στη λεωφόρο Τατοϊου, στο Μενίδι, με το θέμα ασχολείται σοβαρά και η αστυνομία, ενώ ενημερώνονται όλες οι υπηρεσίες της, (ακόμη και η Αντιτρομοκρατική), που ερευνούν ταυτόχρονα με τις ανακριτικές υπηρεσίες του ΠΣ, και εντάθηκαν οι κοινές περιπολίες στα περιαστικά δάση.

Τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στους δήμους και οι εκθέσεις των κλιμακίων της Πυροσβεστικής από τον έλεγχο στα περιαστικά δάση, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα σε καθαρισμό, όπου χρειάζεται.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προλάβουμε τυχόν πυρκαγιές στα περιαστικά δάση, καθώς φαίνεται ότι κάποια περιστατικά που μας απασχόλησαν τον τελαυταίο καιρό δεν είναι τυχαία», δήλωσε ο αντιστράτηγος Β. Καπέλιος και πρόσθεσε: «Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει ουσιαστικά η αστυνομία και ελπίζουμε ότι και με τη βοήθεια των δήμων θα μειώσουμε τις πιθανότητες εκδήλωσης νέων πυρκαγιών».

Τέλος, ο κ. Καπέλιος τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και οι πολίτες, καθώς το μελτέμι, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT