Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς – Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Τζιά και Αταλάντη

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς – Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Τζιά και Αταλάντη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ υψηλός παραμένει ακόμη ο κίνδυνος πυρκαγιάς (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λακωνίας και στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο και Κύθηρα.

Υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται και για τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρτας, Πρέβεζας, Αχαΐας, Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Κυκλάδων και στα νησιά Κρήτη, Σποράδες, Σάμος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Θάσος, Κάρπαθος, Ικαρία, Κεφαλονιά, Λευκάδα και Ζάκυνθο.

39 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα από ώρα 06:00 της 09-08-2017 έως 06:00 της 10-08-2017, εκδηλώθηκαν 39 δασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 06.00 το πρωί η πυρκαγιά στην Κέα, η οποία εκδηλώθηκε χτες το βράδυ, κοντά στα σπίτια πάνω από το Βουρκάρι, όπου τα μεσάνυχτα μετέβη ένα πεζοπόρο τμήμα με πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος για ενίσχυση των λιγοστών δυνάμεων του νησιού.

Επίσης τέθηκαν σήμερα το πρωί υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στο Ζέλι Αταλάντης Φθιώτιδας και στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, όπου όμως παραμένουν δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση τους. Οι πυρκαγιές που προβληματίζουν ακόμα την Πυροσβεστική, είναι στην Ελαία Αρκαδίας και στα Αμπέλια Αγρινίου, λόγω της πολύ πυκνής βλάστησης με πεύκα και πουρνάρια αντίστοιχα, και του δύσβατου των περιοχών.

Ειδικότερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες το απόγευμα στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στην περιοχή Νεοχώρι Γορτυνίας είναι σε εξέλιξη μέσα σε χαράδρα με πεύκα και για την κατάσβεση της επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρο, 1 όχημα ΟΤΑ και 1 ιδιωτικό βυτιοφόρο, καθώς και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Στην πυρκαγιά στα Αμπέλια Αγρινίου επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο.

Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

Η πυρκαγιά στην περιοχή Πιτσινάδες Κυθήρων είναι σε εξέλιξη χωρίς ενεργό μέτωπο, οριοθετημένη περιμετρικά με μικρές μόνο εστίες εντός της καμένης έκτασης. Ήδη άρχισαν να αποδεσμεύονται δυνάμεις και για την κατάσβεσή της παραμένουν και επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 29 οχήματα και 29 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 οχήματα ΟΤΑ και 3 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Τ.Κ Τσεκούρι Πάργας είναι οριοθετημένη περιμετρικά χωρίς ενεργό μέτωπο και επιχειρούν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα και 4 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση χτες το απόγευμα στην περιοχή Μαριές – Στενίτης Ζακύνθου είναι σε εξέλιξη και για την κατάσβεση της επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 2 αεροσκάφη PZL.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT