Ανησυχία για εμπρησμούς στο Αλσος Βεΐκου

Ανησυχία για εμπρησμούς στο Αλσος Βεΐκου

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συναγερμό βρίσκονται Πυροσβεστική και Αστυνομία μετά τη νέα πυρκαγιά, τη δεύτερη μέσα σε πέντε ημέρες, στο Αλσος Βεΐκου, τη νύχτα της Τρίτης. Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος εκτιμούν ότι οι διαδοχικές πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμούς από πρόθεση. Για να αντιμετωπιστεί μάλιστα το φαινόμενο, εκτός της Πυροσβεστικής, έχει ενεργοποιηθεί και η ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομική πηγή επιβεβαίωσε ότι κλιμάκια της Ασφάλειας έχουν λάβει εντολή να περιπολούν στην περιοχή προκειμένου να αποτραπεί νέα προσπάθεια εμπρησμού και να εντοπιστούν οι επίδοξοι εμπρηστές. Επιπλέον, χθες με πρωτοβουλία του Δήμου Γαλατσίου έγινε επιχείρηση για τον καθαρισμό της περιοχής από σκουπίδια και άλλα αντικείμενα.

Ο αρχηγός του Π.Σ. Βασίλης Καπέλιος δήλωσε χθες στο ΑΠΕ ότι η πυρκαγιά στο Αλσος Βεΐκου προβληματίζει γιατί είναι η δεύτερη μέσα σε πέντε ημέρες και η τρίτη μέσα στο φετινό καλοκαίρι, σχεδόν στο ίδιο σημείο. Το πρώτο «κρούσμα» καταγράφηκε πριν από ένα μήνα και το δεύτερο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Η φωτιά σβήστηκε εγκαίρως, ωστόσο, στο ίδιο ακριβώς σημείο εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά τη νύχτα της Τρίτης. Σε όλες τις περιπτώσεις οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες σε μικρή απόσταση από τα σπίτια της Φιλοθέης.

Με εντολή του κ. Καπέλιου, κλιμάκια πυροσβεστών πραγματοποιούν ελέγχους και σε άλλα περιαστικά δάση και άλση για την καταγραφή της κατάστασης. Εξάλλου, πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης και στη λεωφόρο Τατοΐου, στο Μενίδι, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα, εκτός από τις ανακριτικές υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, με το θέμα ασχολούνται και οι ειδικές υπηρεσίες της Αστυνομίας, ενώ αποφασίστηκε να ενταθούν οι περιπολίες στα περιαστικά δάση.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 24χρονος που κατηγορείται για την πρόκληση 16 πυρκαγιών από πρόθεση στις περιοχές Πεντέλη, Ανθούσα και Γέρακας το χρονικό διάστημα από τις 14 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου. Ο νεαρός άντρας φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να προκάλεσε πυρκαγιές από πρόθεση σε αγροτοδασικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους στην Πεντέλη, την Ανθούσα και τον Γέρακα από τις 14 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου. Είχε συλληφθεί με ένταλμα που εκδόθηκε από τον 23o τακτικό ανακριτή Αθηνών και έπειτα από ενδελεχή έρευνα της Δίωξης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Ο νεαρός δράστης, ερωτηθείς για τις πράξεις του, φέρεται να είπε πως έβαζε τις φωτιές για να βοηθά στην κατάσβεσή τους.

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι αργά χθες το βράδυ πύρινα μέτωπα σε Αρκαδία, Ζάκυνθο και Φθιώτιδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή