1,8 τόνος χασίς σε σκάφος από την Ιταλία

1,8 τόνος χασίς σε σκάφος από την Ιταλία

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν δύο τόνους χασίς βρήκαν οι άνδρες του Λιμενικού μέσα σε μηχανοκίνητο σκάφος ανοικτά των Κυθήρων. Η επιχείρηση εκτυλίχθηκε χθες στις 6 το πρωί, ύστερα από πληροφορία που έφτασε στην αρμόδια Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου. Πλωτά του Λιμενικού ακινητοποίησαν το μήκους 50 ποδών γιοτ και συνέλαβαν τον Ιταλό καπετάνιο.

Το υπό σημαία Ιταλίας σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Νεάπολης όπου και έγινε ενδελεχής έλεγχος στα αμπάρια του. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στις καμπίνες του σκάφους οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν συνολικά 84 δέματα που περιείχαν πάνω από 1,8 τόνο χασίς. Ταυτόχρονα, στο νησί των Κυθήρων συνελήφθη και ένας υπήκοος Αλβανίας που σχετίζεται με την υπόθεση.

Από την πρώτη έρευνα στη μνήμη του GPS, προέκυψε ότι το γιοτ είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του από τη Νάπολη με προορισμό την Αλβανία. Εκεί, φόρτωσε τα ναρκωτικά και απέπλευσε με ρότα προς το Αιγαίο.

Μέχρι αργά χθες δεν είχε αποσαφηνιστεί εάν τα ναρκωτικά θα ξεφορτώνονταν σε κάποιο ελληνικό νησί ή εάν θα κατέληγαν στα παράλια της Τουρκίας. Στη σχετική ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού αναφέρεται ότι «το ανωτέρω σκάφος είχε αποπλεύσει από την Ιταλία με ενδιάμεσο σταθμό φόρτωσης του παράνομου φορτίου τις αλβανικές ακτές, με προορισμό το Αιγαίο». Αξιωματούχοι του Λιμενικού που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι οι δύο συλληφθέντες θα λάμβαναν νεότερες οδηγίες από τους –προς το παρόν– άγνωστους συνεργούς τους αναφορικά με το λιμάνι εκφόρτωσης των ναρκωτικών.

Κατά την πρώτη, άτυπη ανάκρισή του, ο Ιταλός συλληφθείς είπε ότι το σκάφος ήταν μισθωμένο από έναν Ιταλό γιατρό, δίχως πάντως να επιδείξει έγγραφα που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του. Ακόμα, φέρεται να είπε στους Ελληνες αξιωματούχους ότι η αμοιβή που θα εισέπρατταν για τη μεταφορά των δύο τόνων χασίς ήταν 50.000 ευρώ καθώς και ότι στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες στη χώρα του.

Αντίθετα, μέχρι αργά χθες δεν είχαν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τον Αλβανό συγκατηγορούμενό του.

Το σκάφος και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ η προανάκριση ανετέθη στη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT