Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Ηλεία

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Ηλεία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτιωμένη είναι η εικόνα το πρωί της Τετάρτης στην Ηλεία με την φυσική καταστροφή να είναι μεγάλη.

Συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιεί ελικόπτερο από τα ξημερώματα της Τετάρτης και στα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς στις περιοχές Περιστέρι-Οινόη και Κρυονέρι-Δαφιώτισα, ενώ όλη την νύχτα τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής με την συνδρομή εθελοντών και κατοίκων της περιοχής έδιναν σκληρές μάχες με τις φλόγες, οι οποίες προς το παρόν δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή Δυτικής Ελλάδας Κώστα Κυριακόπουλο με 24 οχήματα, 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 7 υδροφόρα οχήματα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τον Δήμο.

Σχετικώς καλύτερη, σε σχέση με χθες, χαρακτηρίζει την κατάσταση και στα δύο μέτωπα των πυρκαγιών στην Ηλεία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την ώρα είναι καλές. «Η μάχη συνεχίζεται δεν εφησυχάζουμε», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Απόστολος Κατσιφάρας και τονίζει ότι «εάν οι καιρικές συνθήκες παραμείνουν καλές και οι άνεμοι δεν ενταθούν, θα καταστεί δυνατόν να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την Τρίτη, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθώς, όπως καταγγέλλουν και κάτοικοι των περιοχών, η έλλειψη συνδρομής στην κατάσβεση από εναέρια μέσα είναι αισθητή.

Μεγάλη εστία και στη Ζάκυνθο

Στο χωριό Κοιλιωμένος στη Ζάκυνθο οι φλόγες απείλησαν την Τρίτη και σπίτια  με όλους τους πυροσβέστες που βρίσκονταν στο νησί να είναι στο σημείο και προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Πολλοί κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν στο μέτωπο της πυρκαγιάς προκειμένου να βοηθήσουν  τους πυροσβέστες στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Το νησί μαίνεται από πυρκαγιές εδώ και μέρες με αποτέλεσμα έχει κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 6 μήνες.
 
Συγκεκριμένα, στο νησί έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο πενθήμερο 20 δασικές πυρκαγιές στις παρακάτω περιοχές:

Καταστάρι, Καπελέτι, Κοιλιωμένο, Ελιές Βολίμων, Αστέρι Βολίμων, Αλωνάκι 'Ανω Βολίμων, Σκούτα 'Ανω Βολίμων, Μεγαλώνι, 'Ανω Θέση – Ασκός Βολίμων, 'Αγιος Νικόλαος Βολίμων, Δάφνη Βασιλικού, Κάμπι, 'Αγιος Νικόλαος, Παλιό Χωριό, Νικολουδάκη, Αγαλά. Με κυριότερες αυτές στο Καταστάρι, Κοιλιωμένο και Παλαιό Χωριό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή