Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την πετρελαιοκηλίδα

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την πετρελαιοκηλίδα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε βαθμό κακουργήματος για βαρύτατες παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας (νόμος 1650 του 1986) διώκονται ποινικά οι υπεύθυνοι της βύθισης του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη 2, που προκάλεσε εκτεταμένη ρύπανση του θαλάσσιου μετώπου της Αθήνας, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Πειραιά.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την υποβολή του προανακριτικού υλικού, που συγκέντρωσε στο πλαίσιο ερευνών, το Λιμεναρχείο Κερατσινίου για τις συνθήκες της βύθισης του δεξαμενόπλοιου και της τεράστιας πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε.

Η δίωξη στρέφεται κατά των υπευθύνων του δεξαμενόπλοιου – καπετάνιο, ιδιοκτήτη και λοιπούς – όπως προβλέπεται από τον νόμο, προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς η υπόθεση της πρωτοφανούς ρύπανσης του Σαρωνικού πέρασε ήδη στα χέρια ανακριτή, ο οποίος και θα ερευνήσει για την ύπαρξη ευθυνών και σε όσους είχαν την υποχρέωση να λάβουν τα κατάλληλα και αναγκαία μέτρα για να προλάβουν τα χειρότερα.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος δρομολογεί ήδη δικαστικές διαδικασίες απολογιών των εμπλεκομένων τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν αποκλείεται η έρευνα να επεκταθεί και προς άλλες κατευθύνσεις.

Την ίδια ώρα, μηνύσεις κατέθεσαν για θαλάσσια ρύπανση, ζητώντας την ποινική δίωξη των υπευθύνων, οι δήμαρχοι Γλυφάδας και Αλίμου Γ. Παπανικολάου και Α. Κονδύλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή