ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τιμή σε όσους μετείχαν στο Κίνημα του Ναυτικού

21s1pl

Τους αξιωματικούς των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και τους ιδιώτες που συμμετείχαν στο Κίνημα του Ναυτικού τον Μάιο του 1973, τίμησε χθες το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε εκδήλωση επί του πλωτού Ναυτικού Μουσείου Αβέρωφ στο Παλαιό Φάληρο. Εκτός από τον οικοδεσπότη αρχηγό ΓΕΝ Νικόλαο Τσούνη, στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημ. Βίτσας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και εκπρόσωποι της υπόλοιπης στρατιωτικής ηγεσίας.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες εφοπλιστές και επιχειρηματίες, και μεταξύ άλλων τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης, οι κ. Αθ. Μαρτίνος, Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης, Π. Λασκαρίδης, αλλά και πρόσωπα όπως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και αντιπτέραρχος ε.α. Γ. Δαβάκης και ο πρώην αρχηγός ΓΕΑ πτέραρχος Δ. Αποστολάκης, οι εν ζωή αξιωματικοί του Κινήματος του Ναυτικού το 1973 και οι συγγενείς όσων δεν είναι στη ζωή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη βαρύτητα του Κινήματος του Ναυτικού και υπογράμμισε ότι ακόμα και σήμερα η σημασία είναι εξέχουσα και παράδειγμα αντίστασης στη δικτατορία. Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και ότι ακόμα και αυτήν τη στιγμή λειτουργούν ως δύναμη αποτροπής.