ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για ληστεία Σύρου

22s10police

Δύο αστυνομικοί κατηγορούνται ως δράστες της ληστείας εις βάρος Σύρου υπηκόου 47 ετών, που διαπράχθηκε την 5η Φεβρουαρίου 2017. Πρόκειται για δύο ανθυπαστυνόμους ηλικίας 36 και 48 ετών, που υπηρετούν στο Τμήμα Ασφαλείας Μενιδίου και τη φρουρά της ΓΑΔΑ, αντίστοιχα. Ρόλο συνεργού αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. σε έναν ομογενή από το Καζαχστάν, που κρατείται σε φυλακή της Ρωσίας κατηγορούμενος για παρόμοια αδικήματα. Η επεισοδιακή ληστεία εις βάρος του Σύρου έγινε την 5η Φεβρουαρίου κοντά στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Ο 47χρονος, που φέρεται να εργάζεται για λογαριασμό εταιρειών μεταφοράς συναλλάγματος, επέστρεφε από τη Γερμανία μεταφέροντας στις αποσκευές του 280.000 ευρώ και 30.000 δολάρια ΗΠΑ. Σύμφωνα με την επίσημη αστυνομική εκδοχή, τα χρήματα ήταν δηλωμένα και είχαν ως παραλήπτες Σύρους πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας. Το θύμα κατήγγειλε ότι λίγο μετά την αποχώρησή του από το parking του αεροδρομίου και ενώ κινείτο κατά μήκος της Αττικής Οδού, δύο ένστολοι του έκαναν σήμα να σταματήσει με το πρόσχημα του ελέγχου. Εκείνος, δίχως να υποψιαστεί το παραμικρό, συμμορφώθηκε στις υποδείξεις τους και σταμάτησε στο πλάι του δρόμου. Τότε, οι δύο δράστες τον ακινητοποίησαν και αφού του έδεσαν τα χέρια, τον μετέφεραν με τη βία στον Ασπρόπυργο όπου τον λήστεψαν.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η ΕΛ.ΑΣ. συγκέντρωσε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στην Αττική Οδό και τα εμπορικά καταστήματα κοντά στο «Ελ. Βενιζέλος». Επιπλέον, προχώρησε σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να εντοπίσει τα κινητά τηλέφωνα που λειτουργούσαν στο σημείο όπου φέρεται να διεπράχθη η ληστεία. Τα δεδομένα που προέκυψαν κατέτειναν στο συμπέρασμα ότι δράστες της ληστείας είναι οι δύο αστυνομικοί. Συνελήφθησαν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα κινητά τηλέφωνα των δύο ενεργοποίησαν κεραίες κινητής τηλεφωνίας κατά μήκος της διαδρομής από το «Ελ. Βενιζέλος» στον Ασπρόπυργο, ενώ το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Τ.Α. Μενιδίου που είχαν «χρεωθεί» εντοπίστηκε να κινείται την ώρα της ληστείας κοντά στο αεροδρόμιο. Και οι δύο πάντως αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση και αποδίδουν τη δίωξή τους σε σκευωρία. Ο 48χρονος ανθυπαστυνόμος έχει και στο παρελθόν κατηγορηθεί και προφυλακιστεί για συμμετοχή σε σπείρα που διέπραττε ληστείες στη βορειοανατολική Αττική.