ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλύτερη η εικόνα στα τρία πύρινα μέτωπα στην Ηλεία

kalyteri-i-eikona-sta-tria-pyrina-metopa-stin-ileia-2210687

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρία πύρινα μέτωπα σε αγροτοδασικές περιοχές του νομού Ηλείας, στις περιοχές Μάκιστος, Πέρσαινα και Κακοτάρι. 

«Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση», ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, αναφερόμενος στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Μάκιστος, η οποία είχε πληγεί από τις καταστροφικές φωτιές του 2007, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι δεν απειλείται η κοινότητα. Ωστόσο, όπως τόνισε, «χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες».

Νωρίτερα, αναφορικά με τη Μάκιστο, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας είχε δηλώσει ότι «η φωτιά είναι πολύ επικίνδυνη και οι φλόγες βρίσκονται κοντά στις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού», προσθέτοντας ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να προστατεύσουν τις περιουσίες». 

Επίσης, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος είπε ότι «υπάρχει καλύτερη εικόνα και για τα άλλα δύο πύρινα μέτωπα στις περιοχές Κακοτάρι και Πέρσαινα». 

Και στις τρεις φωτιές επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με εξήντα πυροσβέστες και τριάντα οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα.

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)