Εντός της ημέρας η άντληση από την τελευταία δεξαμενή πετρελαίου του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Εντός της ημέρας η άντληση από την τελευταία δεξαμενή πετρελαίου του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην άντληση 984 κυβικών μέτρων φορτίου από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» έχει προχωρήσει το δεξαμενόπλοιο «Σύρος», με βάση την πρόσφατη ενημέρωσηα του υπουργείου Ναυτιλίας από την εταιρεία που έχει αναλάβει τις εργασίες απάντλησης.

Οπως έγινε γνωστό ότι εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες προετοιμασίας για την άντληση του φορτίου από την τελευταία δεξαμενή πετρελαίου του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Πορεία εργασιών αντιρρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου

Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση, ενώ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς ο καθαρισμός των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας, από προσωπικό 135 ατόμων ιδιωτικών εταιρειών, με επτά πλυστικά μηχανήματα. Επίσης δύτες διενεργούν έλεγχο του βυθού, ενώ παράλληλα συνεχίζουν οι έλεγχοι από σκάφη Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στις ανατολικές και νότιες ακτές της νήσου.

Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση. Στο λιμανάκι της Αφροδίτης, συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού με απορροφητικά υλικά, ενώ στη θαλάσσια λουτρική εγκατάσταση «ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ», πραγματοποιείται και σήμερα ο καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής από συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας.

Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση στις ακτές παρουσιάζεται σταθερά βελτιούμενη. Επιχειρούν συνολικά 36 άτομα της αναδόχου εταιρείας, με πλυστικά και πιεστικά μηχανήματα.

Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου, στο Α’ και Β’ Αλίπεδο Αλίμου επιχειρούν 18 άτομα ιδιωτικής εταιρείας, τα οποία διενεργούν εργασίες καθαρισμού των ακτών.

Στις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού (και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου), επιχειρούν συνολικά 39 άτομα ιδιωτικού συνεργείου με πιεστικά μηχανήματα, αντλίες και μπετονιέρα επεξεργασίας άμμου, ενώ η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιούμενη.

Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η-2η-3η-4η μαρίνα) όπου η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη, επιχειρεί συνεργείο με τρία πλυστικά μηχανήματα, αποτελούμενο από 40 άτομα, μεταξύ των οποίων άτομα της αναδόχου εταιρείας και εθελοντές.

Στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας» κατάσταση παρουσιάζει συνεχή βελτίωση. Επιχειρεί συνεργείο 27 ατόμων της αναδόχου εταιρείας, πραγματοποιούνται εργασίες από έξι πλυστικά μηχανήματα, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να επιχειρήσουν επιπλέον τρία βυτιοφόρα οχήματα, δύο αντλίες εκ των οποίων η μία του Πολεμικού Ναυτικού, τηλεκατευθυνόμενο φράγμα και συσκευή νέων τεχνολογιών. Παράλληλα σκάφη απορρύπανσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της αναδόχου εταιρείας επιχειρούν προς έλεγχο της περιοχής.

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση, ενώ στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «ΑΣΤΕΡΑΣ» Βουλιαγμένης, συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ακτών από συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή