ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομάδα φοιτητών προπηλάκισε την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Ομάδα φοιτητών προπηλάκισε την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Για προπηλακισμούς κατηγορεί η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών ομάδα φοιτητών κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Προέδρων όλων των Τμημάτων προκειμένου να ενημερωθούν για τα θέματα που θα απασχολήσουν το Πανεπιστήμιο τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Οπως αναφέρει η πρυτανεία σε ανακοίνωσή της στη συνάντηση προσήλθαν περίπου 150 άτομα τα οποία εξέθεσαν τα προβλήματά τους και έγινε συζήτηση με την Πρύτανη και τους Προέδρους των Τμημάτων. Στη συνέχεια «μετά από την αναχώρηση των φοιτητών παρέμειναν περίπου 30 άτομα, τα οποία με προπηλακισμούς εναντίον της Πρυτάνεως και των Προέδρων, προσπαθούσαν να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της ενημέρωσης και την Σύγκλητο, που ήταν ορισμένη για σήμερα, εμποδίζοντας βίαια την αποχώρησή τους από την αίθουσα.».

Η Πρυτανεία εξέφρασε τη λύπη της για τα γεγονότα, που όπως αναφέρει «δεν συνεισφέρουν σε εποικοδομητικό διάλογο, διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών και τελικά δεν οδηγούν σε επίλυση των προβλημάτων ολόκληρης της φοιτητικής κοινότητας».

Το περιστατικό σημειώνεται λίγα 24ωρα μετά τη νέα στοχοποίηση του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Αγγελου Συρίγου με αφίσες που φέρουν τη φωτογραφία του και οι οποίες γέμισαν τοίχους του ιδρύματος, αλλά και πολλές γωνιές στο Κουκάκι, τα Εξάρχεια και τις οδούς Ασκληπιού και Μαυρομιχάλη. Η αφίσα έφερε επίσης τον τίτλο «Αυτός είναι ο φασίστας» και συνοδεύεται από κείμενο κατά του πανεπιστημιακού.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, ο πανεπιστημιακός είχε επικρίνει δύο φοιτητές –όχι του Παντείου– που ζωγράφιζαν με σπρέι στους φρεσκοβαμμένους τοίχους του ιδρύματος, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα μια άλλη μικρή ομάδα φοιτητών να τον ξυλοκοπήσει. Το επεισόδιο πήρε τη δικαστική οδό και ο πρώτος φοιτητής ήδη καταδικάστηκε, ενώ στις 9 Οκτωβρίου είναι η δίκη του δευτέρου. Μετά τα γεγονότα του Φεβρουαρίου, ο κ. Συρίγος έχει απειληθεί από ομάδες που διέκοψαν το μάθημά του στο Πάντειο, ενώ το τελευταίο επεισόδιο ήταν την περασμένη Δευτέρα σε εκδήλωση στα Ιωάννινα. Λίγο μετά την έναρξή της, 35 άτομα, με συνθήματα κατά του κ. Συρίγου, εισέβαλαν στην αίθουσα και άρχισαν να καταστρέφουν τον μηχανολογικό εξοπλισμό με σαφή στόχο να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Αγγελο Συρίγο καταδικάζοντας «απερίφραστα τις εναντίον του επιθέσεις από φασιστοειδή υποκείμενα που στρέφονται ευθέως εναντίον των ακαδημαϊκών ελευθεριών», όπως ανέφεραν στενοί συνεργάτες του κ. Παυλόπουλου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνάντησε εκτός προγράμματος χθες το βράδυ τον κ. Συρίγο, και σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την πρόθεση για την καταδίκη από όλα τα κόμματα της στοχοποίησης του πανεπιστημιακού.