Ηριάννα: «Χάνω ένα-ένα όσα έχω καταφέρει»

Ηριάννα: «Χάνω ένα-ένα όσα έχω καταφέρει»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις συνέπειες που θα έχει για την επιστημονική της εξέλιξη η παραμονή της στη φυλακή για μία κατηγορία, που όπως είπε η ίδια, δεν  έχει διαπράξει, αναφέρθηκε η Ηριάννα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, προκειμένου να πείσει το δικαστήριο ότι πρέπει να αποφασιστεί η αναστολή στην εκτέλεση της ποινής της, ενώ αντίστοιχη αίτηση έχει υποβληθεί και από συγκρατούμενό της.

«Χάνω ένα ένα όσα είχα καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια», είπε στο δικαστήριο η αιτούσα και πρόσθεσε ότι «με έκριναν ενοχη με μοναδικό επιχείρημα μία συνάντηση φίλων του συντρόφου μου στο σπίτι του. Ο σύντροφος μου αθωώθηκε και εγώ βρίσκομαι στη φυλακή εδώ και πέντε μηνες. Είπαν ότι έχω σχέση με όπλα μέσω ενός dna που αμφισβητείται από την επιστημονική κοινότητα από το 2013».

Ως μάρτυρες κατέθεσαν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών δύο καθηγήτριες Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίες επιβλέπουν τη διδακτορική διατριβή της 29χρονης. Υποστήριξαν ότι η εργασία της Ηριάννας ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές, αλλά διεκόπη στο αρχικό στάδιο.

Να σημειωθεί ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από συμπαραστάτες και αλληλέγγυους στα αιτήματα που εκδιάζονται, ενώ με την έναρξη της διαδικάσιας, ο δικηγόρος της Ηριάννας, Θεοδ. Μαντάς, αναφέρθηκε στην παρουσία της  αστυνομίας που βρισκόταν εντός της αίθουσας. «Να δικάζουμε με ασπίδες και κράνη δεν το έχω ξαναδεί», είπε στο δικαστήριο, κάνοντας λόγο για «αστοχία» ως προς την εντολή «να καταλάβουν οι αστυνομικές δυνάμεις τα έδρανα των συνηγόρων».

Στη συνέχεια αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, Γεώργιου Γεράκη, και η απόφαση του δικαστηρίου, πιθανότητα και εντός της ημέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή