Πάτρα: Μαχαιρώματα για μια θέση σε φορτηγό

Πάτρα: Μαχαιρώματα για μια θέση σε φορτηγό

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Κλίμα έντασης, με μαχαιρώματα και συμπλοκές επικρατεί μεταξύ μεταναστών που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε εγκαταλελειμμένα κτίρια απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας. Παράλληλα, λιμενικοί καταγγέλλουν ότι στήνονται παγίδες με πετονιές, με σκοπό να τραυματιστούν την ώρα που επιχειρούν να αποτρέψουν την είσοδο παράτυπων μεταναστών στον χώρο ασφαλείας ΙSPS.

Χθες τα ξημερώματα, καταγράφηκε ένα ακόμη περιστατικό επίθεσης εις βάρος 38χρονου Αφγανού από τέσσερις αλλοδαπούς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις δράστες επιτέθηκαν στον 38χρονο Αφγανό την ώρα που κοιμόταν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στα χέρια. Ο 38χρονος κατάφερε να αντιδράσει και οι τέσσερις δράστες έσπευσαν να εξαφανιστούν, ενώ ο Αφγανός διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ακόμη, πριν από λίγες ημέρες ένας 23χρονος Πακιστανός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν Αφγανό, ενώ πρόσφατα συνεπλάκησαν στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας περισσότεροι από 40 μετανάστες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα. Μάλιστα, γι’ αυτές τις επιθέσεις έγινε μία σύλληψη από την αστυνομία.

Επίσης, μία ακόμη συμπλοκή μεταξύ δεκάδων μεταναστών έγινε στα τέλη του καλοκαιριού, όταν κάποιοι από τους μετανάστες αναγκάστηκαν να φύγουν προσωρινά από την παραλιακή ζώνη, προκειμένου να γλιτώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτίες της συμπλοκής έχουν να κάνουν κυρίως με τον έλεγχο της διακίνησης μεταναστών, δηλαδή σε ποιους θα επιτραπεί από τα μέλη των κυκλωμάτων να φθάσουν έξω από την περίφραξη του λιμανιού, ώστε να επιχειρήσουν να κρυφτούν σε κάποιο φορτηγό με προορισμό την Ιταλία.

Μέτρα από το Λιμενικό

Από την πλευρά του το Λιμενικό λαμβάνει μέτρα για να αποτρέπει την είσοδο των μεταναστών στη λιμενική ζώνη με συνεχείς περιπολίες, οι οποίες πολλές φορές καταλήγουν σε κυνηγητό και συλλήψεις. Επίσης, σε καθημερινή βάση περιπολούν έξω από το λιμάνι δυνάμεις της αστυνομίας και ειδικά τις ώρες που αποπλέουν τα πλοία. Μάλιστα, αυτές τις ώρες, όσοι οδηγοί περνούν έξω από το λιμάνι αναγκάζονται να μειώνουν ταχύτητα, προκειμένου να μη χτυπήσουν τους μετανάστες που διασχίζουν τρέχοντας την Ακτή Δυμαίων, για να μπουν μέσα στη λιμενική ζώνη.

Στο μεταξύ, ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών προκήρυξε πριν από λίγες ημέρες διαγωνισμό για την αναβάθμιση της ασφάλειας του λιμανιού. Το έργο αφορά τη δημιουργία περίβολου περιπολίας μήκους 1.420 μέτρων εσωτερικά και παράλληλα εξωτερικής περίφραξης, σε ασφαλτοστρωμένο διάδρομο πλάτους πέντε μέτρων. Ο περίβολος περιπολίας θα οριοθετηθεί από τους υπόλοιπους χώρους του λιμένα με στοιχεία σκυροδέματος μορφής αντεστραμμένου «Τ» στα οποία θα στηρίζονται φύλλα Plexiglass, συνολικού ύψους τριών μέτρων, ο οποίος θα ελέγχεται και με κάμερες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή