Ο Δήμος Αθηναίων κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στο προσφυγικό

Ο Δήμος Αθηναίων κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στο προσφυγικό

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεργία πείνας πραγματοποιούν πρόσφυγες στην πλατεία Συντάγματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων που κάνει λόγο για αποσιώπηση του ζητήματος από την κυβέρνηση. 

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος:

Πρόσφυγες πραγματοποιούν εδώ και λίγες ώρες απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος. Ζητούν την επανένωση με τις οικογένειές τους στη Γερμανία, που προβλέπεται ρητά από τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙΙ. Οι σημαντικότατες καθυστερήσεις που έχουν προκύψει στην υλοποίηση των αιτημάτων τους, επιδεινώνουν διαρκώς το πρόβλημα.

Η κυβέρνηση αντί να δημοσιοποιήσει το ζήτημα προτίμησε μια εν κρυπτώ διμερή συνεννόηση. Το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής, βιώνουν για ακόμη μία φορά οι πρόσφυγες και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας.

Η Αθήνα πληρώνει τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης και τα κενά στην ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης. Η κυβέρνηση πρέπει  κάποια στιγμή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να κατανοήσει τις υποχρεώσεις της και να αναλάβει τις ευθύνες της. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή