Κατάληψη φοιτητών στο Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης – Καταγγέλλουν προβλήματα σίτισης και στέγασης

Κατάληψη φοιτητών στο Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης – Καταγγέλλουν προβλήματα σίτισης και στέγασης

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάληψη στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) πραγματοποιούν φοιτητές του ΜΑΣ (παράταξη του ΚΚΕ). «Κόβουν τη σίτιση, πρωτοετείς φοιτητές πετάγονται έξω από τις εστίες» λένε τα μέλη της παράταξης, αμφισβητώντας τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για ομαλή σίτιση και στέγαση των φοιτητών.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» πανεπιστήμια, όπως το Πατρών, έχουν στείλει στους αρμόδιους  σχετικές ειδοποιήσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν και διογκώνονται καθώς πλέον η νέα ακαδημαϊκή χρονιά έχει μπει στο δεύτερο μήνα της.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφήνει χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές στις εστίες χωρίς φαγητό, ζεστό νερό, συντήρηση και καθαριότητα, έχει στον αέρα δεκάδες εργαζόμενους, πετάει εκτός εστίας εκατοντάδες πρωτοετείς φοιτητές που για να σπουδάσουν έχουν ανάγκη από δωμάτιο» λέει το ΜΑΣ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση χρωστάει 23 εκατομμύρια ευρώ στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Το ΜΑΣ προγραμματίζει συλλαλητήρια την προσεχή Τρίτη 7 Νοεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) επιτίθεται στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Συγκεκριμένα, όπως λέει η «Στις 30 Οκτωβρίου  και  ενώ χιλιάδες  μαθητές  πραγματοποιούσαν  κινητοποίηση  με  τη στήριξη  της ΑΣΓΜΕ, της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής και της Πανελλήνιας Ένωσης Συλλόγων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων , ο υπουργός Παιδείας  κ. Κώστας Γαβρόγλου  όχι μόνο επέμεινε να αναπαράγει τα περί επιστροφής της “κανονικότητας” στα σχολεία, αλλά με προκλητικό τρόπο επιστράτευσε λογικές «κοινωνικού αυτοματισμού» και έκανε υποδείξεις για τις μαθητικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος.

«Είναι υπεύθυνο Σύλλογοι Γονέων να παίρνουν τα παιδιά και να λένε κάνουμε συλλαλητήριο για ένα ουσιαστικό σχολείο, αυτό είναι το αίτημα – για ένα ουσιαστικό σχολείο τα παιδιά χάνουν ώρες;»  είπε συγκεκριμένα. «Προφανώς ο κ. Υπουργός δεν προβληματίζεται για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται από την έλλειψη εκπαιδευτικών τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτό που τον ενοχλεί είναι ο συλλογικά οργανωμένος αγώνας των μαθητών και τα δίκαια αιτήματά τους που βρίσκονται στον αντίποδα της αντιλαϊκής εκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή