Στην τελική ευθεία η μελέτη αναβάθμισης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης

Στην τελική ευθεία η μελέτη αναβάθμισης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μελέτη αναβάθμισης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, από τα Χανιά έως τον Άγιο Νικόλαο, προχωρά ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ).

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΑΚ, μετά την ολοκλήρωση της σύνταξης μίας αρχικής τεχνικής λύσης αναβάθμισης του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο στο τμήμα από τα Χανιά μέχρι τη Χερσόνησο Ηρακλείου μήκους, 160 χιλιομέτρων, προχωρά και στη μελέτη αναβάθμισης του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο συνολικά, δηλαδή από τα Χανιά έως τον Άγιο Νικόλαο, μελετώντας και το τμήμα από Χερσόνησο μέχρι Άγιο Νικόλαο, μήκους 45 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το πλαίσιο της μελέτης θα βασιστεί στα συμπεράσματα της αρχικής κυκλοφοριακής μελέτης του 1998, αλλά και της πρόσφατης μελέτης (που υλοποιήθηκε το 2017). Η απόφαση του Οργανισμού βρίσκει σύμφωνη την Περιφερειακή Αρχή και τους φορείς της Κρήτης, και έγινε αποδεκτή προς εξέταση από την κυβέρνηση στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας».

Η χρηματοδότηση της μελέτης γίνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και φορέας υλοποίησης ορίζεται ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Φώτης Καζάσης, δήλωσε σχετικά: «Με την εξέλιξη αυτή δρομολογείται η υλοποίηση της πρόσφατης δέσμευσης, από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου στο Ηράκλειο, του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και του περιφερειάρχη Κρήτης για την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο και στο τμήμα Χερσόνησος- Άγιος Νικόλαος. Η συγκεκριμένη μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί από τον Οργανισμό εντός του 2017 και θα συμπληρώσει τον φάκελο, ο οποίος προετοιμάζεται για τον διαγωνισμό δημοπράτησης του έργου αναβάθμισης του ΒΟΑΚ σε αυτοκινητόδρομο από τα Χανιά έως και τον Άγιο Νικόλαο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή