Αντιδρούν σε σχολείο Πακιστανών στα Σεπόλια

Αντιδρούν σε σχολείο Πακιστανών στα Σεπόλια

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη μια ανοικτές αγκαλιές, χαμόγελα και φιλοξενία και από την άλλη όπλα, βολές με αεροβόλα και απειλές. Στα Σεπόλια, το πρωινό της Κυριακής ξεκίνησε πανηγυρικά, καθώς πλήθος κατοίκων –γονείς, εκπαιδευτικοί και μέλη αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων– υποδέχθηκε τα δεκάδες πιτσιρίκια της πακιστανικής κοινότητας, που μαζί με τις μητέρες τους ήρθαν για να παρακολουθήσουν μαθήματα στο κυριακάτικο σχολείο της κοινότητας, το οποίο φιλοξενείται στο 144ο Δημοτικό σχολείο, μετά σχετική απόφαση του Δήμου Αθηναίων. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη, τα παιδάκια φροντισμένα, μπήκαν μέσα στο σχολείο έχοντας πάρει κεράσματα, μπαλόνια κι ευχές. Οι αντιδράσεις που επιχείρησαν να στήσουν ρατσιστικοί κύκλοι, επηρεάζοντας μερίδα των γονιών, έπεσαν τελικά στο κενό.

Δυστυχώς, η συνέχεια θύμισε… άγρια Δύση. Καθώς η υποδοχή είχε λήξει και οι περισσότεροι των συγκεντρωμένων είχαν αποχωρήσει, ομάδα νεαρών που μοίραζε αντιφασιστικό υλικό και έσβησε ορισμένα ρατσιστικά συνθήματα δέχθηκε απειλές από άτομα που μένουν σε συγκεκριμένη οικοδομή. Στη συνέχεια και όταν οι νεαροί δεν αποχώρησαν, είδαν να εμφανίζονται στο μπαλκόνι δύο άτομα με δύο όπλα, το ένα αεροβόλο και να τους σημαδεύουν. Σύμφωνα με καταγγελίες, μάλιστα, το αεροβόλο χρησιμοποιήθηκε και βολίδες έπεσαν κοντά στους νεαρούς, ενώ ένας τραυματίστηκε ελαφρά.

Το περιστατικό ανέβασε την ένταση στην περιοχή, όπου έχουν καταγραφεί αρκετές βίαιες παρεμβάσεις εθνικιστικών ομάδων. Λίγες ημέρες νωρίτερα, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, είχε σημειωθεί βανδαλισμός των γραφείων της Λαϊκής Συνέλευσης Σεπολίων – Κολωνού με εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα. «Θεωρούμε ότι η επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων φασιστικών, ρατσιστικών και ξενοφοβικών επιθέσεων που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή αλλά και γενικότερα», υπογραμμίζει με ανησυχία ο τοπικός σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας «Ο Αριστοτέλης». Σήμερα το απόγευμα, στις 6 μ.μ., η Λαϊκή Συνέλευση έχει καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή