«Πρωτόγνωρα τα πλημμυρικά φαινόμενα», λέει η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας

«Πρωτόγνωρα τα πλημμυρικά φαινόμενα», λέει η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Μάνδρα Αττικής και τη Νέα Πέραμο, μέχρι στιγμής έχουν κοστίσει τη ζωή 11 ανθρώπων, ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι.

Η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας με ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει πρωτόγνωρο καταστροφικό φαινόμενο το χτύπημα της κακοκαιρίας και επισημαίνει ότι «όλες οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή και κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις».

Πρόσθεσε ότι αντιμετωπίζονται όλες οι κλήσεις για παροχή βοήθειας που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία και υπερβαίνουν τις 400. Ωστόσο, σύμφωνα με τη γεινική γραμματεία, υπάρχουν αρκετά προβλήματα στα πολεοδομικά συγκροτήματα, λόγω της μεγάλης ποσότητας των υδάτων και των παρασυρόμενων φερτών υλικών. Ιδιαίτερα προβλήματα υπάρχουν στις δύο παλαιές εθνικές οδούς Αθηνών-Κορίνθου και Ελευσίνας-Θήβας, όπου σε πολλά σημεία οι δρόμοι είναι κλειστοί, ενώ στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Κορίνθου γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης υδάτων στην υπόγεια γέφυρα στο 23ο χιλιόμετρο.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες που επικρατούν έως τώρα στις πληγείσες περιοχές και την πορεία των επιχειρήσεων. Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να γίνει αποτίμηση της κατάστασης και προγραμματισμός δράσης.

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν η Δημοτική Ενότητα Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας, η Δημοτική Ενότητα Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων, καθώς και η Δημοτική Ενότητα Μάνδρας του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου οι τοπικές Αρχές να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες και να διαχειριστούν τις συνέπειες που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή