«Εμφύλιος» στο υπουργείο Πολιτισμού

«Εμφύλιος» στο υπουργείο Πολιτισμού

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαίνεται πως το φιτίλι της «Πυριτιδαποθήκης του ΥΠΠΟ» που περιέγραφε η «Κ» πριν από λίγες μέρες (6/11/2017) έχει ανάψει και τη φωτιά του φούντωσε ο τέως υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς με τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο, τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ. Η μήνυση του κ. Μπαλτά (10/11) μοιάζει με «απάντηση» στη μήνυση που κατέθεσε η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων κατά της τέως προέδρου του ΤΑΠ Ασπασίας Λούβη.

Ο μικρός εμφύλιος στο υπουργείο Πολιτισμού διεξάγεται σε μια ενδιαφέρουσα συγκυρία: Πριν από λίγο καιρό ολοκληρώθηκε ο οικονομικός έλεγχος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που φέρεται να έχει βρει διάφορους σκελετούς κρυμμένους στην ντουλάπα του Ταμείου –που πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω, σύμφωνα με πληροφορίες– και αυτό το διάστημα καλείται το Ταμείο να απαντήσει στα ευρήματα του ελέγχου. Με την κίνησή του, ο κ. Μπαλτάς «κλειδώνει» έναν έλεγχο του Ταμείου από τη Δικαιοσύνη.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Μπαλτάς υπερασπίστηκε επίσης την κ. Λούβη, σημειώνοντας ότι «η επίθεση στο πρόσωπό της δεν μπορεί παρά να οφείλεται στην κυβερνητική εντολή για πλήρη διαφάνεια και εξονυχιστικό έλεγχο ως προς τη διάθεση του δημοσίου χρήματος που διαχειρίζεται το ΤΑΠ». Ηταν οι χειρισμοί της κυβέρνησης διά της κ. Κονιόρδου που «καρατόμησε» την κ. Λούβη, αφού –όπως αποκάλυψε η «Κ»– είχε ζητήσει τη χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας με 350.000 ευρώ στις 29 Αυγούστου 2017 εν μέσω διαχειριστικού ελέγχου.

Στο τέλος της ανακοίνωσής του, ο κ. Μπαλτάς σημειώνει ότι «στόχος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ρήξη με τη διαφθορά και τη διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα». Είναι κάτι που επισημαίνει ή υπενθυμίζει; Αν το ζητεί, τότε το αίτημά του μοιάζει ουτοπικό για ένα σύστημα το οποίο δεν φοβάται μήπως η «πυριτιδαποθήκη» τιναχτεί στον αέρα, αλλά τι θα αποκαλυφθεί όταν κατακαθίσει η σκόνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή