ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ευρυδίκη συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα – Στο Ιόνιο έφτασε ο κυκλώνας Ζήνωνας

Η Ευρυδίκη συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα – Στο Ιόνιο έφτασε ο κυκλώνας Ζήνωνας

Η Ευρυδίκη συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας, δίνοντας την Παρασκευή 17/11, από τις πρωινές ώρες, ισχυρά  φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Τα ισχυρά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας επηρέασαν περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, ενώ βροχές έκαναν την εμφάνισή τους και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Βροχές και καταιγίδες έπληξαν και την Αττική, με τις αρχές να στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στην καταγραφή των τεράστιων ζημιών που άφησε πίσω της η θεομηνία, αλλά και στις έρευνες για την τύχη των αγνοούμενων, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στους έξι. Χθες, ακόμα ένας νεκρός προστέθηκε στον τραγικό κατάλογο της Δυτικής Αττικής, ανεβάζοντας τις ανθρώπινες απώλειες στις 16.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής καταιγίδες αναμένονται και στο Αιγαίο, ενώ περισσότερο έντονες στα βόρεια τμήματα του.

Ο παρακάτω χάρτης παρουσιάζει τις βροχές που προβλέπονται το βράδυ της Παρασκευής 17/11 στη χώρα μας.

Η Ευρυδίκη συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα – Στο Ιόνιο έφτασε ο κυκλώνας Ζήνωνας-1

Στο Ιόνιο έχει σχηματιστεί Μεσογειακός κυκλώνας με τροπικά χαρακτηριστικά, ο Ζήνων, όπως διακρίνεται και στην δορυφορική φωτογραφία και στο βίντεο που ακολουθούν.

Η Ευρυδίκη συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα – Στο Ιόνιο έφτασε ο κυκλώνας Ζήνωνας-2

Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, ο Ζήνων θα κινηθεί στα ανοικτά του Ιονίου την Παρασκευή, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες στα Δυτικά. Το Σάββατο αναμένεται να κινηθεί ανατολικά, νεότερα για την πορεία του θα δοθούν με νέα ανακοίνωση.

Πηγή: meteo.gr