Μάνδρα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους

Μάνδρα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το πρώτο φως της ημέρας οι διασώστες της ΕΜΑΚ ξεκίνησαν τις έρευνες για την ανεύρεση δύο ακόμα αγνοουμένων, με τον αριθμό των νεκρών από την θεομηνία που έπληξε τη δυτική Αττική να έχει φτάσει πλέον τους είκοσι. Πρόκειται για δύο άνδρες, οδηγούς οι οποίοι αγνοούνται εδώ και έξι ημέρες.

Οι δύο τελευταίοι σοροί εντοπίστηκαν την Κυριακή σε αποθήκη στη Μάνδρα, η οποία έχει γεμίσει με φερτά υλικά και λάσπες και σήμερα θα κατεδαφιστεί, ενώ οι έρευνες στο σημείο συνεχίζονται. Από σήμερα, στις έρευνες συμμετέχει και ο στρατός. Σκαπτικά μηχανήματα κινούνται προς την αποθήκη που θα επικεντρωθούν οι έρευνες και της ΕΜΑΚ.

Συνεχίζονται οι εργασίες και οι αυτοψίες

Η απομάκρυνση της λάσπης, των φερτών υλικών αλλά και τον οχημάτων που παρασύρθηκαν και έχουν κατακλύσει, Μάνδρα και Νέα Πέραμο είναι στις προτεραιότητες των αρχών με τις εργασίες να συνεχίζονται εντατικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Μάνδρα, όπου δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στα σπίτια.

1.154 αυτοψίες με 955 κτίρια χρήζουν αποζημίωσης

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα ειδικά τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών σε Μάνδρα, Ειδυλλία και Νέα Πέραμο έχουν κάνει 1154 αυτοψίες με τα αποτελέσματα από αυτές να δείχνουν ότι τα 955 κτίρια – σπίτια και μαγαζιά – έχουν πληγεί και  χρήζουν αποζημίωσης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 925 αυτοψίες συνολικά. Τα 733 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 588 κατοικίες, 67 επαγγελματικοί χώροι, 5 δημόσια κτίρια και 73 αποθήκες – υπόγεια.

Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 229 συνολικά αυτοψίες. Τα 222 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 142 κατοικίες, 30 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 48 αποθήκες – υπόγεια.

Στο μεταξύ, λύση για τους πολίτες που έχασαν την  ταυτότητά τους από την κακοκαιρία δίνει το Γραφείο Ταυτοτήτων του Τμήματος Ασφάλειας Μάνδρας, όπου ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργεί με αυξημένο αριθμό προσωπικού, από τις 7:30 μέχρι τις 22:00 και για όσο διάστημα απαιτηθεί, ώστε να διευκολυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής στην έκδοση ταυτοτήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή