Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δασκάλων και νηπιαγωγών στο υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δασκάλων και νηπιαγωγών στο υπουργείο Παιδείας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, νωρίτερα σήμερα, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ).

«Ήρθαμε εδώ, μαζί με τους νηπιαγωγούς, κάνοντας ακόμη μία προσπάθεια να πιέσουμε ώστε να θεσπιστεί η δίχρονη υποχρεωτική δημόσια προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, ένα αίτημα κοινωνικό και εκπαιδευτικό» τόνισε, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής και συμπλήρωσε ότι αυτό το ζήτημα άπτεται και εκείνου της απουσίας προσλήψεων. Ακόμη, ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη κενά στα σχολεία και, κατά συνέπεια, ένας μεγάλος αριθμός ολοήμερων δεν λειτουργεί σωστά.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις προτάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων προσχολικής αγωγης των ΤΕΙ με παιδαγωγικά τμήματα των πανεπιστημίων.

«Δεν είναι θέμα αντιπαλότητας μεταξύ κλάδων» σημείωσε ο κ. Κικινής. «Θεωρούμε, όμως, ότι κάθε δομή έχει διακριτό ρόλο και ότι θα πρέπει να διαφυλάξουμε τα τμήματα ως αυτόνομα, με συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας και επαγγελματικό προσανατολισμο» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από στο υπουργείο Παιδείας φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές για να εκφράσουν, μεταξύ άλλων, την αντίθεσή τους στη συγχώνευση των δύο τμημάτων στο υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή