ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, είχε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο οποίος επισκέφθηκε το Σύδνεϋ και τη Μελβούρνη της Αυστραλίας συμμετέχοντας στην  εκστρατεία Health Tourism in Greece.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της «Αποστολής»,  «ο κ. Δήμτσας είχε την ευκαιρία να μεταφέρει δια ζώσης την αδελφική αγάπη και ειλικρινή εκτίμηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ προς τον πολιό και δυναμικό εκκλησιαστικό και πνευματικό Ηγέτη της ιστορικής Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αυστραλία, καθώς επίσης και την πατρική στοργή και τον θαυμασμό του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την εκεί Ελληνική Εθνική Ομογένεια, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και δυναμικότερες ομογενειακές κοινότητες της Διασποράς και η οποία συνεχίζει να προοδεύει, τιμώντας το ιερό όνομα της Ορθοδόξου Πίστεως και της Ελληνικής Πατρίδος μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου-1

Ταυτόχρονα, ενημέρωσε ενδελεχώς τον κ. Στυλιανό για την τρέχουσα δυσχερή κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα και τις προσπάθειες που καταβάλλει η «Αποστολή» για την συστηματική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της βαθειάς πνευματικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, που μαστίζει την Ελληνική Κοινωνία τα τελευταία επτά χρόνια. Ο κ. Δήμτσας ευχαρίστησε θερμά την ανά τον κόσμο Ιεραρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και την απανταχού Ομογένειά μας, υπογραμμίζοντας και εξαίροντας την αστείρευτη πατριωτική ευαισθησία της προς τα εθνικά θέματα και τα ζητήματα της Ελλάδας.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, επέδειξε έντονο ενδιαφέρον να πληροφορηθεί διάφορες πτυχές της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα, με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι οι συνέπειες της κρίσεως είναι εμφανείς μέχρι και την Αυστραλία, αφού χιλιάδες Έλληνες μετανάστευσαν και συνεχίζουν να μεταναστεύουν και πάλι στην μακρινή Ήπειρο. Ο κ. Στυλιανός χαρακτήρισε συγκλονιστικό το φιλανθρωπικό έργο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και της "Αποστολής" και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, όπως χαρακτηριστικά είπε, για την σεμνότητα και το άοκνο ενδιαφέρον τους, στους ανθρώπους που υποφέρουν στην Ελλάδα. Επίσης κάλεσε τον κ. Δήμτσα να επισκεφθεί τους πρώτους μήνες του 2018 την Αρχιεπισκοπή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου-2

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» συναντήθηκε με επιφανή στελέχη της Ελληνικής Ομογένειας στη Μελβούρνη, όπως τον αξιότιμο κ. Βασίλειο Παπαστεργιάδη, Πρόεδρο της μεγαλύτερης και  ιστορικής Ελληνικής Κοινότητας με τον οποίο συμφώνησαν σε ένα ευρύ φάσμα κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων.

Σε ομιλίες του τόσο στο Σύδνεϋ όσο και στην Μελβούρνη ο κ. Δήμτσας  αναφέρθηκε στην ελληνική κρίση και στην ανάγκη της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων κυρίως της ομογένειας για να γυρίσει η χώρας μας σελίδα και να προχωρήσει στην ανάπτυξη.