Ζήτημα νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θέτει ο N. Νικολόπουλος

Ζήτημα νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θέτει ο N. Νικολόπουλος

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο υπέβαλε σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, με θέμα τον κίνδυνο νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με 5-6 δισ. ευρώ. 

Ολόκληρη η ερώτηση του κ. Νικολόπουλου: 

«Οι πληροφορίες που φθάνουν στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος το τελευταίο διάστημα κάνουν λόγο για «βόμβα» ύψους 177 δις. ευρώ, λόγω «κόκκινων» δανείων που απειλεί τις τράπεζες, οι οποίες προσβλέπουν σε ταχεία προώθηση των πλειστηριασμών από τις 29 Νοεμβρίου, προκειμένου να αποφύγουν νέα ανακεφαλαιοποίηση την άνοιξη.

Όμως σύμφωνα με τον κ. Νίκο Γεωργικόπουλο, χρηματοοικονομικό ερευνητή, πρώην στέλεχος του ΚΕΠΕ και επισκέπτη καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στο Stern Business School του Λονδίνου, «οι τράπεζες θα χρειασθούν επιπλέον 5-6 δις. ευρώ για νέα ανακεφαλαιοποίηση».

Κατόπιν τούτου ερωτάσθε: Πόσο πιθανός είναι ο κίνδυνος νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών;»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή