Προσάραξη βοηθητικού σκάφους του Π.Ν.

Προσάραξη βοηθητικού σκάφους του Π.Ν.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έρημη νησίδα του Σαρωνικού Τσεβελίνια, έξω από τον Πόρο, προσάραξε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Πέμπτης ένα μικρό βοηθητικό σκάφος του στόλου, το Πλοίο Αλιείας Τορπιλών «Αραχθος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο επιστρέφοντας στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας έπειτα από άσκηση, κόλλησε σε αβαθή, σε ένα σημείο όπου θεωρείται «δύσβατο» ναυτικό πέρασμα. Αμεσα σήμανε συναγερμός στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και στο σημείο έσπευσαν ρυμουλκό και δύτες για να διαπιστώσουν το μέγεθος της ζημιάς.

Το ολιγομελές πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του, ενώ από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται πως το σκάφος δεν έχει υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές.

Το «ΠΑΤ Αραχθος» ναυπηγήθηκε το 1966 στη Δυτική Γερμανία για λογαριασμό του γερμανικού πολεμικού ναυτικού, με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να το παραλαμβάνει το 1989. Είναι μήκους 24,9 μέτρων και η αποστολή του είναι η αλιεία τορπιλών ύστερα από τις εκπαιδευτικές βολές των πλοίων, των υποβρυχίων, των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων του στόλου.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό προσάραξης πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Συγκεκριμένα, στις αρχές Νοεμβρίου η φρεγάτα «Κανάρης» προσέκρουσε στη βραχονησίδα Αταλάντη, κοντά στην Ψυττάλεια, με το ΓΕΝ να διατάσσει ΕΔΕ για το συμβάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή