ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεμινάριο Ενδυνάμωσης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικές δυσκολίες στην Αμφισσα

seminario-endynamosis-atomon-me-psychokoinonikes-dyskolies-stin-amfissa-2221018

Από τους χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τους χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Το Σεμινάριο Ενδυνάμωσης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικές Δυσκολίες που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Πνευματικό Κέντρο Αμφισσας διοργανώνεται από τους ίδιους τους χρήστες των υπηρεσιών των κινητών μονάδων ψυχικής υγείας ανά την Ελλάδα.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο δύο Παγκόσμιων Ημερών, της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Άτομα με Αναπηρία (3/12) και της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (10/12), και έχει στόχο την ενδυνάμωση των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, την καταπολέμηση του στίγματος και τη διεκδίκηση βασικών δικαιωμάτων.

Η πρωτοβουλία έρχεται από τις Βρυξέλλες και τον ευρωπαϊκό οργανισμόMental Health Europe και φέτος λαμβάνει χώρα σε δυο χώρες της Ευρώπης, σε Γαλλία και Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία έρχεται από τις Βρυξέλλες και τον ευρωπαϊκό οργανισμόMental Health Europe και φέτος λαμβάνει χώρα σε δυο χώρες της Ευρώπης, σε Γαλλία και Ελλάδα. Στη χώρα μας το συντονισμό της υλοποίησης έχει η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨ & ΨΥ)-που είναι μέλος του MHE- σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Φορέων Ψυχικής Υγείας Αργώ, την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης.