Επένδυση στη γνώση: Προσφέροντας στους νέους κίνητρο για σπουδές και ορίζοντα επαγγελματικής αποκατάστασης

Επένδυση στη γνώση: Προσφέροντας στους νέους κίνητρο για σπουδές και ορίζοντα επαγγελματικής αποκατάστασης

3' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σημερινή συγκυρία, κλειδί για την ανάπτυξη της χώρας είναι η επένδυση στη γνώση, με τα πανεπιστήμια, δημόσια και ιδιωτικά, να είναι οι φορείς αλλαγής που θα δείξουν το δρόμο για ένα παραγωγικό αύριο με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα και τους ανθρώπους της. Καθώς όλο και περισσότερες θέσεις απασχόλησης στην Ευρώπη και στον κόσμο απαιτούν μεγαλύτερη ένταση γνώσης και δεξιοτήτων, πολλοί είναι οι νέοι που στρέφονται στο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ως πρώτη επιλογή σπουδών. Ας δούμε με ποιους τρόπους αυτός ο εκπαιδευτικός οργανισμός, με ιστορία από το 1875, επιτυγχάνει να προσφέρει στους νέους κίνητρο για τις σπουδές στην Ελλάδα και ορίζοντα για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Σπουδές σε σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα. Το Deree προσφέρει 27 καινοτόμα προπτυχιακά προγράμματα, πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις ανάγκες των σπουδαστών και τα ζητούμενα της αγοράς, στους τομείς του Business, των Θεωρητικών Επιστημών, καθώς και των Καλών και Παραστατικών Τεχνών. Το υψηλό επίπεδο σπουδών διασφαλίζεται ακόμα περισσότερο χάρη στους καθηγητές, που διαθέτουν τίτλους σπουδών και ακαδημαϊκή πείρα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς και πλούσιο ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο.

Επένδυση στη γνώση: Προσφέροντας στους νέους κίνητρο για σπουδές και ορίζοντα επαγγελματικής αποκατάστασης-1

Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Το campus του Deree στην Αγία Παρασκευή αποτελεί υπόδειγμα εκπαιδευτικού ιδρύματος στα πρότυπα των αμερικανικών πανεπιστημίων. Στους χώρους του φιλοξενεί αθλητικές εγκαταστάσεις –γήπεδα ποδοσφαίρου, πισίνα, γήπεδο τένις– και τεχνολογικές εγκαταστάσεις όπως computer labs και studio μουσικής. Τελευταία προσθήκη αποτελεί το Simulated Trading Room (STR), η νέα αίθουσα προσομοίωσης χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, μοναδική στο είδος της στη ΝΑ Ευρώπη. Η λειτουργία της από το χειμερινό εξάμηνο του 2018, ως εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου, θα εφοδιάσει τους σπουδαστές με ένα κορυφαίο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εγχώρια και διεθνή αγορά εργασίας ενώ αναδεικνύει το Deree και ως σημαντικό τεχνολογικό hub. To STR διαθέτει λογισμικά όπως Bloomberg, Thomson Reuters EIKON database (πρώην Datastream), NASDAQ Morning Star, TRADEREX, Palisade, Rotman, STATA, SPSS, Matlab και Eviews.

Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι φοιτητές των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων επιλέγουν το Deree για να ενισχύσουν τις σπουδές τους με ένα δεύτερο πτυχίο ή με μία από τις 43 υποειδικότητες που προσφέρονται στο Κολλέγιο, δημιουργώντας το προφίλ που θα τους κάνει περιζήτητους στην αγορά εργασίας. Το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε σχολές όπως το Πολυτεχνείο και η Νομική και όχι μόνο, ενώ σε μερικές περιπτώσεις για τους ίδιους τους φοιτητές θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ. Επιπλέον, οι αριστούχοι των ελληνικών σχολών μπορούν να διεκδικήσουν και τις υποτροφίες που χορηγεί το Deree σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), οι οποίες καλύπτουν σημαντικό μέρος των διδάκτρων. Αυτήν τη στιγμή το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree παρακολουθούν 611 φοιτητές.

Επένδυση στη γνώση: Προσφέροντας στους νέους κίνητρο για σπουδές και ορίζοντα επαγγελματικής αποκατάστασης-2

Φοίτηση σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Tο πρόγραμμα Study Abroad είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανταλλαγής που επιτρέπει στους σπουδαστές του Deree να φοιτήσουν για ορισμένο διάστημα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Το Deree έχει συνάψει συνεργασίες με περισσότερα από 50 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και τα διεθνούς φήμης Στάνφορντ, Έμορι και Ρίτσμοντ. Οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον κόσμο, να αποκτήσουν ακαδημαϊκές εμπειρίες ζωής ή ακόμα και να αποκτήσουν εργασιακή πείρα στο πλαίσιο του προγράμματος. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του Study Abroad είναι ότι οι φοιτητές μπορούν να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού καταβάλλοντας δίδακτρα Deree ή, σε πολλές περιπτώσεις, εξασφαλίζοντας κάποια υποτροφία.

Σύνδεση με την αγορά εργασίας. Για μεγάλη μερίδα αποφοίτων του Deree, η επαγγελματική σταδιοδρομία ξεκινά ήδη από την εποχή των σπουδών τους. Η ισχυρή σύνδεση του Κολλεγίου με την εγχώρια και διεθνή αγορά εργασίας εξασφαλίζει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και προοπτικές μόνιμης συνεργασίας. Πίσω από αυτήν τη διαχρονική επιτυχία βρίσκεται ένα από τα πιο νευραλγικά γραφεία του Deree, το Career Services Office, το γραφείο διασύνδεσης που προσφέρει εντατικά από υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού, προετοιμασία για συνεντεύξεις μέχρι θέσεις πρακτικής άσκησης σε κάθε σπουδαστή που θα ζητήσει την καθοδήγησή του. Παράλληλα διοργανώνει τακτικά εκδηλώσεις όπως τα Career Days, φέρνοντας σε επαφή τους φοιτητές με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου. Η Coca Cola, η Diageo, η ΤΙΤΑΝ, η Imerys, ο όμιλος Libra και οι θυγατρικές του σε όλο τον κόσμο, είναι μόνο μερικά από τα ονόματα όπου απασχολούνται οι φοιτητές ως ασκούμενοι. Ήδη από τον Ιούνιο του 2016 έως τον Σεπτέμβριο του 2017, 170 φοιτητές εργάστηκαν σε περισσότερες από 80 κορυφαίες εταιρείες στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.

Ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής ενίσχυσης. Η έλλειψη πόρων δεν θα πρέπει να εμποδίζει κανέναν νέο από το να λαμβάνει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Αυτή η φιλοσοφία διέπει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, που στις σημερινές δύσκολες συνθήκες διευρύνει ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα υποτροφιών του, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι να απολαμβάνουν ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18, το Deree  προσφέρει 3,8 εκατομμύρια ευρώ σε μορφή υποτροφιών και οικονομικής ενίσχυσης ενώ το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, 85% των σπουδαστών που αιτήθηκαν κάποιας μορφής οικονομική στήριξη, την έλαβαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή