ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπλόκο από το Twitter στον λογαριασμό της Χρυσής Αυγής

mploko-apo-to-twitter-ston-logariasmo-tis-chrysis-aygis-2226032

Μπλόκο στον λογαριασμό της Χρυσής Αυγής έβαλε το Twitter, δύο μόλις εβδομάδες μετά τις ανακοινώσεις της εταιρίας ότι πρόκειται να προχωρήσει σε πολύ πιο αυστηρή πολιτική απέναντι σε εθνικιστικές ή άλλες ομάδες που προάγουν τη βία και το φυλετικό μίσος.

Χωρίς να  έχει μέχρι στιγμής επισήμως ανακοινωθεί εκ μέρους της εταιρίας εάν πρόκειται για αποτέλεσμα της νέας της πολιτικής, γεγονός είναι ότι ο λογαριασμός της Χρυσής εμφανίζει από το πρωί την ένδειξη «ανεσταλμένος».

Πάντως, συνηθέστερη αιτία αποκλεισμού σε τέτοιες περιπτώσεις είναι οι αναφορές που μπορεί να έχουν κάνει χρήστες σχετικά με το περιεχόμενο και τον χαρακτήρα (ρατσιστικών ή άλλων) σχολίων που ενδεχομένως φιλοξενούνται σε έναν ιστότοπο.

Στις 18 Δεκεμβρίου η Twitter είχε ανακοινώσει ότι θα θέσει προειδοποιητικές σημάνσεις σε φωτογραφίες που εικονίζουν ναζιστικές σβάστικες ή άλλα σύμβολα μίσους αλλά και ότι θα απαγορεύει πλήρως την χρήση τους σε φωτογραφίες προφίλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Twitter inc. το βήμα αυτό θα πρόκειται να είναι το πρώτο από μία σειρά μέτρων που θα προωθήσει προκειμένου να αποκλείσει από τις σελίδες της εθνικιστικές ή άλλες ομάδες που προάγουν τη βία και το φυλετικό μίσος.

Στο πλαίσιο αυτό,  οι διαχειριστές του Twitter είχαν προειδοποιήσει ότι πρόκειται να κλείνουν λογαριασμούς που σχετίζονται με φορείς ή οργανισμούς που προάγουν τη βία ενάντια σε πολίτες και θα απαγορεύει usernames που εμπεριέχουν ρατσιστικές προσβολές.

Επίσης είχε ανακοινωθεί ότι θα διαγράφονται tweets που παραπέμπουν σε εκδηλώσεις πανηγυρισμού μίας βίαιης ενέργειας ή που αποθεώνουν ανθρώπους που έχουν διαπράξει ανάλογα αδικήματα.

Πρώτο σύμβολο που η twiter επρόκειτο να απαγορεύσει (βάζοντας προειδοποιητική σήμανση προτού κάποιος χρήστης εισέλθει στον λογαριασμό) ήταν η σβάστικα ενώ θα ακολουθήσουν σημάνσεις και σε κάθε άλλου είδους σύμβολο που έχει ιστορικά συνδεθεί με εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας.

Καταφεύγοντας στη γνωστού ύφους συνομωσιολογική επιχειρηματολογία, η Χ.Α αντέδρασε στην αναστολή του λογαριασμού της, αποδίδοντάς την στο «σύμπλεγμα μέσων ενημέρωσης και διεφθαρμένης πολιτικής εξουσίας, που ελέγχεται από την Νέα Τάξη Πραγμάτων»…

«Μετά το Facebook του σιωνιστή Ζούκεμπεργκ, μετά το Instagram και όλα τα διαπλεκόμενα media, ήρθε η σειρά του Twitter να στοχοποιήσει με άθλιο τρόπο τον Λαϊκό Σύνδεσμο! Η επίσημη σελίδα της Χρυσής Αυγής στο Twitter, που αριθμεί χιλιάδες followers και παρουσιάζει καθημερινά τις αναρτήσεις της κεντρικής μας ιστοσελίδας απενεργοποιήθηκε από τους διαχειριστές της εταιρίας» (…).
 
Το σύμπλεγμα μέσων ενημέρωσης και διεφθαρμένης πολιτικής εξουσίας, που ελέγχεται από την Νέα Τάξη Πραγμάτων έχει αποκλείσει από παντού την Χρυσή Αυγή. (…) Την ίδια ώρα, όλα τα απολειφάδια της άκρας αριστεράς και της αναρχικής τρομοκρατίας συνεχίζουν να έχουν κανονικές σελίδες σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. (…)
 
Δεν μπόρεσαν να μας σταματήσουν με τις δολοφονίες και τις φυλακίσεις. Νομίζουν ότι θα πετύχουν κάτι με τους γελοίους αποκλεισμούς από τα διαπλεκόμενα τσοντοκάναλα, τα facebook και τα λοιπά εργαλεία του σιωνιστικού κατεστημένου;», αναφέρει στην παραληρηματική της ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή.
 
Υποχρεωτικό το μπλοκάρισμα ρατσιστών στη Γερμανία
 
Μόλις πριν από 2 ημέρες πάντως, στη Γερμανία, Twitter και Facebook εξοστράκισαν από τις σελίδες τους τον λογαριασμό της αντιπροέδρου του AFD, Μπέατριξ φον Στορτς.

Η ακροδεξιά βουλευτής -που είναι εγγονή του υπουργού Οικονομικών του Χίτλερ, Σβέριν φον Κρόζιγκ- είχε επιτεθεί την Πρωτοχρονιά στην αστυνομία της Κολωνίας επειδή αυτή, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής της, χρησιμοποιούσε (και) τα αραβικά προκειμένου να απευθυνθεί στον μεταναστευτικό πληθυσμό.

mploko-apo-to-twitter-ston-logariasmo-tis-chrysis-aygis0

«Τι στο διάολο συμβαίνει σε αυτή τη χώρα; Γιατί η επίσημη σελίδα της αστυνομίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας γράφει στο Twitter αραβικά; Μήπως έτσι θέλουν να καλοπιάσουν τις ορδές των βαρβάρων, μουσουλμάνων, βιαστών;» ανέφερε στην ανάρτησή της η Στορτς, παραπέμποντας υπαινικτικά στα γεγονότα της Πρωτοχρονιάς του 2016 όταν πολλές γυναίκες στην Κολωνία είχαν δεχθεί σεξουαλικές επιθέσεις από νεαρούς μετανάστες.

Το Twitter και το Facebook απέσυραν το μήνυμα από τους λογαριασμούς της βουλευτού τους οποίους και ανέστειλαν για 12 ώρες εφαρμόζοντας άμεσα τον νέο νόμο που έχει από 1ης Ιανουαρίου τεθεί σε ισχύ στη Γερμανία.

Ο νόμος προβλέπει πρόστιμα έως και 50 εκατομμύρια ευρώ σε όσα social media δεν αποσύρουν «καταφανώς παράνομα» σχόλια μισαλλόδοξου, βίαιου ή ρατσιστικού λόγου, ενός 24ωρών από τη γνωστοποίησή των στους διαχειριστές.