ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοντονής: Ανάγκη αναθεώρησης του πλαισίου για το άσυλο

kontonis-anagki-anatheorisis-toy-plaisioy-gia-to-asylo

Την ανάγκη αναθεώρησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για το άσυλο επισημαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι η διαδικασία παροχής ασύλου πρέπει να ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, προσθέτοντας πως «οι υποθέσεις δεν πρέπει να παραμένουν εκκρεμείς σε διοικητικό ή σε δικαστικό επίπεδο, προκαλώντας ανασφάλεια και προβλήματα πρώτα και κύρια στους ίδιους τους αιτούντες άσυλο».

Aναφορικά με τις κινητοποιήσεις πολιτών ενάντια στους πλειστηριασμούς ακινήτων, ο κ. Κοντονής τονίζει ότι «αγγίζει τα όρια της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας» ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση τις ποινικοποιεί, κάνοντας λόγο για «μαύρη προπαγάνδα συγκεκριμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης», που αναφέρουν ότι κινδυνεύει η λαϊκή κατοικία δανειοληπτών.

Ακόμη, επιτίθεται σε «περιθωριακές ομάδες», λέγοντας ότι «αφού απέτυχαν να πείσουν το εκλογικό σώμα περί της ανάγκης επιστροφής στη δραχμή, αναλώνονται σήμερα σε κινητοποιήσεις προστασίας μεγαλοοφειλετών, στρατηγικών κακοπληρωτών και κατόχων πανάκριβων ακινήτων με πισίνες (…). Αυτούς προστατεύουν και αυτά βαφτίζουν “λαϊκή πρώτη κατοικία” για να παραπλανούν την κοινωνία και να δημιουργούν κενές περιεχομένου εντυπώσεις».

Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπεραμύνεται των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί υψηλό εκπλειστηρίασμα «και να μην μεταβιβάζονται ακίνητα έναντι χαμηλού τιμήματος».

Με αφορμή, τέλος, την κόντρα του με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ο κ. Κοντονής διευκρινίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση αντιπαράθεσης με τη Δικαιοσύνη, ωστόσο προσθέτει ότι «προκαλεί εντύπωση ο επιθετικός λόγος της Ένωσης, ο οποίος ξεπερνά ορισμένες φορές τον ακραία αντιπολιτευτικό λόγο κομμάτων της Βουλής».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)