Συγκίνηση στην κηδεία του Θόδωρου Μιχόπουλου

Συγκίνηση στην κηδεία του Θόδωρου Μιχόπουλου

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο «αντίο» στον Θόδωρο Μιχόπουλο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ύστερα από ανακοπή καρδιάς, είπαν στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, οι οικείοι του καθώς και ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος. 

Φανερά συγκινημένος ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον στενό του συνεργάτη, ενώ στον επικήδειο που εκφώνησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημείωσε:

Συγκίνηση στην κηδεία του Θόδωρου Μιχόπουλου-1

«Ο ‘Μιχό’ είχε χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Είχε το δικαίωμα να μας κάνει κριτική και να μας τραβάει το αυτί γιατί το ίδιο έκανε και στον εαυτό του. Πρώτα από όλα ο ‘Μιχό’ ήταν επαγγελματίας, είχε την αναγνώριση των συναδέλφων του. Ήταν άνθρωπος με βαθιά αριστερή συνείδηση και πρακτική.

Συγκίνηση στην κηδεία του Θόδωρου Μιχόπουλου-2

Μας βοήθησε με τη διαπραγμάτευση όσο δεν μπορώ να σας περιγράψω. Στις δύσκολες στιγμές μας έδινε κουράγιο με το χιούμορ. Στη δημοσιογραφία τον στεναχωρούσε ότι δεν υπάρχουν πια καλές πένες. Πιο πολύ από όλα θα θυμόμαστε τον ‘Μιχό’ ως άνθρωπο, με τις πλαστικές σακούλες γεμάτες εφημερίδες μασώντας ένα κουλούρι, με τη λαιμαργία του. Εύχομαι κουράγιο στην Κατερίνα και τον Παύλο και σε όλους εμάς που δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Πολλοί τον αγαπούσαν, όλοι τον σέβονταν».

Συγκίνηση στην κηδεία του Θόδωρου Μιχόπουλου-3

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Σταύρος Καππάκος στο επικήδειό του ανέφερε:

«Θοδωρή μας αν κ πρέπει να σε αποχαιρετήσω εκ μέρους του δημοσιογραφικού κόσμου δεν μπορώ να μείνω στα τυπικά. Γνωριστήκαμε στο Ρήγα, σαράντα χρόνια πριν. Μας ένωσε η κοινή πορεία στη μεγάλη περιπέτεια της ανανεωτικής Αριστεράς που έμελλε να μας οδηγήσει στη δημοσιογραφία. Ο Θοδωρής ρουφούσε τη ζωή μέχρι το μεδούλι και τη δημοσιογραφία με πάθος και ευαισθησία. Έφυγε όρθιος έχοντας κερδίσει την αναγνώριση των ανθρώπων της δημοσιογραφίας και της πολιτικής. Ο Θοδωρής ήταν ταγμένος στο χρέος. Δεν άνηκε σε τζάκι».

Συγκίνηση στην κηδεία του Θόδωρου Μιχόπουλου-4

Στο συλλυπητήριο μήνυμά της για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι ο εκλιπών  «τίμησε με την παρουσία και τη δράση του την ελληνική δημοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε ως ένας μαχητικός δημοσιογράφος με πάθος και άποψη». «Ο Θοδωρής Μιχόπουλος», προστίθεται στην ανακοίνωση, «υπήρξε ένας δημοσιογράφος που εργάστηκε σκληρά και γόνιμα με επαγγελματική ευσυνειδησία. Οι συνάδελφοι και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του θα τον θυμούνται για το ήθος, την απλότητα και το χιούμορ του. Υπήρξε δημοσιογράφος με εξαιρετική ικανότητα στην πολιτική ανάλυση αλλά και την επικοινωνία. Έμεινε σταθερός στις απόψεις του και υπερασπίστηκε τις ιδέες του έως και το ξαφνικό του τέλος. Κέρδισε τη συμπάθεια και την αναγνώριση ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους, γιατί ήταν γνήσιος και αυθεντικός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή