Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το ρ/σ «Στο Κόκκινο»

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το ρ/σ «Στο Κόκκινο»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι εξελίξεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Η αξιωματική αντιπολίτευση δια του αναπληρωτή Τομεάρχη Εργασίας, Θεόδωρου Καράογλου, είχε το πρωί σχολιάσει ότι «με την απόλυση δημοσιογράφων και τεχνικών του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο" αποκαλύπτεται για άλλη μία φορά η υποκρισία που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η ΝΔ, το κόμμα που απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους της και έχει φεσώσει τις τράπεζες με 200 εκατ. δάνεια, που έριξε μαύρο στην ΕΡΤ και άφησε στον δρόμο 2.500 εργαζομένους, που παρακολούθησε και παρακολουθεί με συνένοχη σιωπή τις χιλιάδες απολύσεις στον χώρο του Τύπου, σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες, (…) θέλει να εκμεταλλευτεί τα σημερινά οικονομικά προβλήματα ενός σταθμού που δεν έχει μαύρες χορηγίες και σκοτεινούς χρηματοδότες, αλλά θέλει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και στους ακροατές του».

«Ούτε ίδιοι είμαστε, ούτε θα γίνουμε», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάκληση απολύσεων ζητούν οι εργαζόμενοι

Την άμεση ανάκληση των τριών απολύσεων στον ραδιοσταθμό ‘'Στο Κόκκινο'' ζητούν οι εργαζόμενοι του σταθμού, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα γενική συνέλευση για το θέμα.

Σε περίπτωση ανάκλησης των απολύσεων, οι εργαζόμενοι ‘'Στο Κόκκινο'' εξουσιοδοτούν τα Δ.Σ. των Ενώσεών τους (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ) να ξεκινήσουν διάλογο με τους υπευθύνους του σταθμού για ένα πραγματικό σχέδιο βιωσιμότητάς του, υπογραμμίζουν. Επίσης, ζητούν από τα σωματεία του Τύπου να κηρύξουν 24ωρη απεργία την προσεχή Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, ενώ συγκροτούν και απεργιακή επιτροπή προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις τους. Τέλος, επισημαίνουν ότι συμπορεύονται με τους συναδέλφους τους της εφημερίδας «Αυγή», οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια εργασιακά προβλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή