ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΑΣΥ: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια αν μας στείλουν να βγάλουμε φτωχούς από τα σπίτια τους

poasy-den-tha-meinoyme-me-stayromena-cheria-an-mas-steiloyn-na-vgaloyme-ftochoys-apo-ta-spitia-toys-2229303

Την αντίθεση της ΠΟΑΣΥ με τις κυβερνητικές πρακτικές εξέφρασε ο γ.γ της Ομοσπονδίας, Γιώργος Παπατσίμπας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «αν μας βάλει η κυβέρνηση να βγάζουμε φτωχούς ανθρώπους από τα σπίτια τους δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί είναι «κατηγορηματικά αντίθετοι» και διαφωνούν «με τον άχαρο και αντικοινωνικό ρόλο που μας φέρνει αντιμέτωπους με τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, με φτωχούς ανθρώπους, ανθρώπους του μόχθου που αδυνατούν να πληρώσουν τις δανειακές υποχρεώσεις», ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να λύσει όλα τα κοινωνικά προβλήματα με την καταστολή». «Δεν λύνονται τα προβλήματα έτσι είναι η άποψή μας» συμπλήρωσε.

«Εμείς, δεν έχουμε δυνατότητες όπως άλλοι εργαζόμενοι που έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσουμε και σε άλλες ενέργειες εφόσον δούμε ότι τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο», δήλωσε μιλώντας στο «Θέμα FM».

«Δεν είναι αυτός ο ρόλος της αστυνομίας. Οι πολίτες θέλουν να τους προστατεύει από τους ληστές, τους κακοποιούς τους εμπόρους ναρκωτικών», είπε ακόμα ο κ. Παπατσίμπας και χαρακτήρισε «επικοινωνιακά» όσα λέει η κυβέρνηση σχετικά με το ότι δεν βγαίνουν σε πλειστηριασμούς οι πρώτες κατοικίες.

«Προσπαθούν να περάσουν με όμορφο τρόπο τους πλειστηριασμούς. Δεν νομίζουμε ότι συμβαίνει αυτό, βλέπουμε και διαβάζουμε ότι πλειστηριασμοί γίνονται σε βάρος φτωχών ανθρώπων που χάνουν τα σπίτια τους για λίγα χρήματα», συμπλήρωσε.